İznik Ultra Maratonu Sona Erdi

Yerli ve yabancı 300'e yakın sporcunun katılımıyla gerçekleşen Uluslararası İznik Ultra maratoni madalya töreni ile son buldu.

İznik ve Orhangazi Belediyelerinin desteğiyle, macera akademisi tarafından 20-21 Nisan tarihlerinde düzenlenen İznik Ultra Maratonu, madalya töreni ile sona erdi. İznik’in eşsiz doğasında iki gün boyunca süren 4 ayrı yarış, katılanlara zorlu ama bir o kadar keyifli bir macera yaşattı. 2012 yılında 100 Kilometrede Dünya Şampiyonu olan Amy Sproston'da koştuğu maroton sonrasında Bursa kılıç kalkan ekibi gösteri yaptı. Törene İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Orhangazi Kaymakamı Selman Yurdaer, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, İznik Emniyet Müdürü Şükrü Solak, MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş, il yöneticileri ve ilçe belediye meclis üyeleri katıldı.

42km’lik İznik Dağ Maratonu, Türkiye’nin en tırmanışlı maratonunda bin 140 metrede erkeklerden Akın Yeniceli birinci, Fatih Buzgan ikinci ve Duygun Yurtteri üçüncü oldu. Kadınlarda ise Şengül Uzen birinci, Helen Southcott ikinci, Deniz Poyraz üçüncü oldu.

80 km’lik Orhangazi Ultra, maratonunda 2012 dünya 100 km şampiyonu Amerikalı Amy Sproston birinci olurken, kadınlarda ise Amy Sproston ilk sırayı aldı. 130 km’lik İznik Ultra da erkekler ilk sırayı Mahmut Yavuz aldı. Kadınlarda ise Elena Polyakova birinci oldu. 21 Nisan Pazar günü İznik şehir içindeki tarihi ve doğal güzellikleri dolaşan 10 km’lik koşuda ise kadınlardan Elieen Aydınlar birinci olurken, erkeklerde ise Akın Yeniceli ilk sırayı aldı.

Kaynak: İHA