Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Milli Bilardocu Semih Saygıner İle Bir Alışveriş Merkezinde Düzenlenen Programa Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Ülkemize olimpiyatları getirmek adına ciddi bir efor sarf ediyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından spor faaliyetlerini artırmak amaçlı yürütülen "Büyük Adımlar" projesi kapsamında, milli bilardocu Semih Saygıner, Ankara'da bir alışveriş merkezinde gösteri yaptı. Etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile çok sayıda izleyici katıldı.

Bakan Kılıç, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na aday olduğunu hatırlatarak, "Ülkemize olimpiyatları getirmek adına ciddi bir efor sarf ediyoruz. Ülkemizde hala hafta sonu eşofmanla veya spor kıyafetle dışarıya çıkmak biraz ayıp kabul ediliyor. Bu zinciri kırmamız lazım, bu toplumsal değişimi sağlayabilmemiz gerekiyor" diye konuştu.

2020 Olimpiyat Oyunları'nın Türkiye'ye verilmesi durumunda çocukların geleceğinin de değişeceğini ifade eden Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Ben de üç evlat babasıyım, bu çocukların geleceği bambaşka bir zeminde inşa edilecek. Türkiye'nin de vizyonu değişecek. Dünyanın spor alanındaki popüler insanlarını önümüzdeki günlerde Türkiye'ye getireceğiz. Ayrıca Olimpiyat Oyunları'na yönelik çok kuvvetli sponsorluk anlaşmalarının altına da imza koyacağız. Uluslararası Olimpiyat Komitesi 2020 Olimpiyat Oyunları'na aday olan İstanbul, Tokyo ve Madrid'de bir anket yaptı. İstanbullular'ın 'evet olimpiyatı istiyoruz' oranı yüzde 83, Tokyo'nun yüzde 81, Madrid'in yüzde 70. Umuyorum sonuç da bu şekilde sıralanır."

Bakan Kılıç ayrıca Bakanlık olarak spora dikkat çekmeye ve sporu yaşamın merkezi haline getirmeye gayret ettiklerini ve sporu sadece Bakanlık binasından yönetilen bir alan gibi görmediklerini vurgulayarak, "Biz sporu 81 ilde, bütün tesislerimizde, hayatın her alanında yaşatmaya gayret eden bir ekibiz" ifadelerini kullandı.

Milli bilardocu Semih Saygıner ise Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın faaliyetlerini yakından takip ettiğinin altını çizerek, "Hiçbir şey artık eskisi gibi değil. Spor ve sporcu her şeyin önüne konuluyor. Bu çok önemli, çünkü bizler sporu ve sporcuyu öne çıkararak yöneticilerin daha geri kaldığı bir formatta sporu sevdirebiliriz. O yüzden çok mutlu oldum" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Semih Saygıner'in gösterisinin ardından davetliler için gerçekleştirilen kuranın talihlisini belirledi. Bakan Kılıç, çekilişi kazanan şanslı aileye hediyesini verirken, Semih Saygıner ise şanslı izleyiciye imzalı milli takım forması hediye etti.

Muhabir: Buğra Ersavaş

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Kaynak: AA