Gelişim Koleji Genel Menajeri Yazlar'dan Açıklama

Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde düşmeme mücadelesi veren Gelişim Koleji'nin genel menajeri Namık Yazlar, Göztepe Basketbol-Best Balıkesir maçında yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili olarak "Cumartesi günü karanlıkta kalan Güven Erkaya Spor Salonu değil, Türk basketboludur" dedi.

Yazlar, yaptığı yazılı açıklamada, Güven Erkaya Spor Salonu'nda dün oynanan Göztepe Basketbol-Best Balıkesir karşılaşmasında konuk ekibin son 5 dakikaya 8 sayı önde girdiğini, bu sırada salonun elektriklerinin kesildiğini kaydetti.

Elektrik kesintisi sayesinde, aynı saatte başlayan diğer maçların sonuçlarını öğrenmek için zaman kazanıldığını iddia eden Yazlar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Vestel'in evinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kaybettiği haberi geldiğinde Göztepe Basketbol-Best Balıkesir maçının bitmesine 2 dakika kalmıştı. Vestel yenildiği için play-off'u garantileyen Best Balıkesir, elektrikler kesildiğinde 8 sayı önde olduğu maçı 72-67 kaybetti. Şimdi birileri çıkıp bu elektrik kesilmesinin masum bir olay olduğunu anlatmaya çalışacak. Cumartesi günü karanlıkta kalan Güven Erkaya Spor Salonu değil, Türk basketboludur. Bu senaryoda emeği olanlara veya gelişmeler yaşanırken üç maymunu oynayanlara yazıklar olsun diyorum. Camiaların, şirketlerin ve şahısların isimleri, böyle basit oyunlarla kirlenmemeli. Şimdi kaç kişi bu maçın sonucunu alın teri, emek, fair-play belirlemiştir diyebilir ya da hangimizin içinde kuşku yoktur. TBF'yi içimizdeki bu kuşkuyu, basketbolun üzerine düşen karanlığı kaldırmaya davet ediyorum."

Muhabir: Ali Korkmaz

Yayıncı: Serdar Yılmaz

Kaynak: AA