Dünya Şampiyonu Semih Saygıner'den Bilardo Şov

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şampiyon bilardocu Semih Saygıner'in gösterisinde, "Bizim ülkemizde hala hafta sonu eşofmanla veya spor kıyafetle dışarıya çıkmak biraz ayıp kabul ediliyor. Bu zinciri kırmamız lazım, bu toplumsal değişimi, dönüşümü sağlayabilmemiz lazım" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından spor faaliyetlerini artırmak amaçlı yürütülen "Büyük Adımlar" projesi kapsamında, dünyaca ünlü bilardo şampiyonu Semih Saygıner, Ankara'da bir alışveriş merkezinde gösteri yaptı. Saygıner'in izleyenleri performansıyla büyülediği etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile çok sayıda izleyici katıldı.

Bakan Kılıç'ın etkinliğe spor kıyafetleriyle katılması dikkatlerden kaçmazken, hafta sonunu fırsat bilen Ankaralılar da yoğun ilgi gösterdi.

Programda bir konuşma yapan Bakan Kılıç, herkesin bildiği işi yapması gerektiğini belirterek, bilardo masasındaki toplara dokunmadı. "Bu işin ustası Semih Saygıner" diyen Bakan Kılıç, daha sonra alışveriş merkezinde bulunan davetlilere 2020 Olimpiyatları'ndan bahsetti. İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na aday olduğunu kaydeden Bakan Kılıç, "Ülkemize olimpiyatları getirmek adına ciddi bir efor sarf ediyoruz" dedi.

Türkiye'deki vatandaşların hayatında sporun çok fazla bir yeri olmadığına dikkat çeken Bakan Kılıç, "Bizim ülkemizde hala hafta sonu eşofmanla veya spor kıyafetle dışarıya çıkmak biraz hala ayıp kabul ediliyor. Bu zinciri kırmamız lazım, bu toplumsal değişimi dönüşümü sağlayabilmemiz lazım" diye konuştu

2020 Olimpiyatları'nın Türkiye'ye verilmesi durumunda çocukların geleceğinin de değişeceğini söyleyen Bakan Kılıç, "Ben de üç evlat babasıyım, bu çocukların geleceği bam başka bir zeminde inşa edilecek" diyerek, Türkiye'nin vizyonunun değişeceğine vurgu yaptı.

Dünyanın spor alanındaki popüler insanlarını önümüzdeki günlerde Türkiye'ye getireceklerini belirten Bakan Kılıç, ayrıca olimpiyatlara dönük olarak çok kuvvetli sponsorluk anlaşmalarının altına da imza koyacaklarını ifade etti

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) 2020 Olimpiyatları'na aday olan İstanbul, Tokyo ve Madrid'de yaptığı anket araştırmasının sonuçlarından da bahseden Bakan Kılıç, "İstanbulluların 'evet olimpiyatı istiyoruz' oranı yüzde 83, Tokyo'nun yüzde 81, Madrid'in yüzde 70" diyerek İstanbul'un önde olduğuna dikkat çekti.

Bakan Kılıç ayrıca, bakanlık olarak spora dikkat çekmeye ve sporu yaşamın merkezi haline getirmeye gayret ettiklerini ifade ederek, sporu sadece Ankara'dan bakanlık binasından yönetilen bir alan gibi görmediklerini anlattı. Bakan Kılıç, "Biz sporu 81 ilde, bütün illerimizde, bütün tesislerimizde hayatın her alanında yaşatmaya gayret eden bir ekibiz" şeklinde konuştu.

SEMİH SAYGINER: "BİZLER SPORU VE SPORCUYU ÖNE ÇIKARARAK YÖNETİCİLERİN DAHA GERİ KALDIĞI BİR FORMATTA SPORU SEVDİREBİLİRİZ"
Usta bilardocu Semih Saygıner ise Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirterek, "Her şey artık eskisi gibi değil. Spor ve sporcu her şeyin önüne koyuluyor. Bu çok önemli çünkü bizler sporu ve sporcuyu öne çıkararak yöneticilerin daha geri kaldığı bir formatta sporu sevdirebiliriz. O yüzden çok mutlu oldum" diye konuştu.

Semih Saygıner daha sonra bilardo masasında final vuruşunu yaparak, sergilediği akıl almaz performansla Bakan Suat Kılıç'ı ve izleyicileri büyüledi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise Semih Saygıner'in gösterisinin ardından davetliler için gerçekleştirilen kuranın talihlisini belirledi. Bakan Kılıç çekilişte hediye kazanan şanslı aileye hediyesini verirken, Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner ise şanslı izleyiciye imzalı milli takım forması hediye etti. Formayı ayrıca Bakan Suat Kılıç da imzalayarak daha sonra talihli aileyle fotoğraf çektirdi

Kaynak: İHA