Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda İlk Etap, Marcel Kittel'in Oldu

Alanya Atatürk Meydanı'nda başlayıp yine bu noktada son bulan 143 kilometrelik koşuda Marcel Kittel, 3 saat 8 dakika 27 saniye ile birinci, Lotto Belisol takımından Andre Greipel 3 saat 8 dakika 31 saniye ile ikinci, Konya Torku Şekerspor'dan Yuri Metlushenko 3 saat 8 dakika 33 saniye ile de 3. oldu.

Dereceye giren sporcular madalyalarını, Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ve Bİsiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu elinden aldı.

Bu arada genel klasman birincisi Marcel Kittel, aynı zamanda Turkuaz Mayo giymeye de hak kazandı.

KİTTEL: MÜTHİŞ BİR MÜCADELE OLDU

Kittel, ödül töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yarışın etkisinin geçmediğini belirten Kittel, “Müthiş bir mücadele oldu.” dedi.

Yarın koşulacak Alanya-Antalya etabında Turkuaz mayoyu giyecek olan Kittel, “Çok hızlı bir tempoda yarış cereyan etti. Doğrusu çok büyük bir efor sarf ettim. Çok mutluyum geçen yıl çok şanssızdık. Kaza yaptık, hata yaptık. Ben düşmüştüm. Bu yıl ben ve arkadaşlarım çok iddialı. Çok güçlü sprinterler vardı. Onların arasında birinci olmam çok büyük başarı.” ifadelerini kullandı.

Fransa turunda da iddialı olduğunu dile getiren Kittel, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ödül Töreni sırasında bana uzatılan muz dalını büyük bir sürpriz oldu. O kadar ağırdı ki kaldıramadım. Ama Grıepel’i geçtim. Sanıyorum onun partneri bir sıkıntı yaşadı ve ben birinci oldum.”