Bakan Kılıç: İoc Anketleri Olimpiyat Adresini İstanbul İşaret Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) 2020 Olimpiyatları için Tokyo, Madrid ve İstanbul’da yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, 'evet olimpiyatı istiyoruz.'diyenlerin oranının yüzde 83’le en fazla İstanbul’da olduğunu bildirdi.

Suat Kılıç, CEPA Alışveriş Merkezi'nde, Milli Bilardocu Semih Saygıner'in davetlisi olduğu 'Büyük Adımlar' programına katıldı.

Bakan Kılıç, programa gelmeden önce Saygıner bilardodaki hünerlerini sergilerken, alışveriş merkezindeki gösteriye ilgi son derece büyüktü.
Programa sonradan katılan ve konuşan Bakan Kılıç, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na aday olduğunu belirterek, "Ülkemize olimpiyatları getirmek adına ciddi bir efor sarf ediyoruz. " dedi.

ÇOCUKLARIN GELECEĞİ DEĞİŞECEK

2020 Olimpiyatları'nın Türkiye'ye verilmesi durumunda çocukların geleceğinin de değişeceğini kaydeden Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) 2020 Olimpiyatları'na aday olan İstanbul, Tokyo ve Madrid'de için yaptığı anket araştırmasının sonuçları paylaştı. Bakan Kılıç, İstanbulluların 'evet olimpiyatı istiyoruz.' oranının yüzde 83, Tokyo'nun yüzde 81, Madrid'in yüzde 70 olduğunu söyledi.

Kılıç, 7 Eylül’de yapılacak araştırma sonucunun da benzer olması temennisinde bulundu.

SEMİH SAYGINER: SPORCUYU ÖNE ÇIKARARAK SPORU SEVDİREBİLİRİZ

Semih Saygıner ise Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirterek, "Her şey artık eskisi gibi değil. Spor ve sporcu her şeyin önüne koyuluyor. Bu çok önemli çünkü bizler sporu ve sporcuyu öne çıkararak yöneticilerin, daha geri kaldığı bir formatta sporu sevdirebiliriz. O yüzden çok mutlu oldum." diye konuştu .