Aykut Kocaman: Galatasaray, 7 Puanlık Farkın Kapanmasına İzin Vermez

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bu saatten sonra saha içinde ve saha dışında Galatasaray’ın yedi puanlık farkın kapanmasına izin vermeyeceğini kaydetti.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Gençlerbirliği’nin, Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup ettiği maç sonrası teknik adamlar ve futbolcular açıklamada bulundu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçla ilgili çok fazla yorum yapmak istemediğini belirtti.

Kocaman, mutlak ve mutlak kazanmaları gereken bir maçı kaybettiklerini vurgulayarak, ‘’Bugün maç başlamadan önce puan farkı 7'ye çıkmıştı. 33. haftaya kadar götürebilmek için bu maçı mutlak kazanmamız gerekiyordu ama başaramadık. İkinci yarı çok oynadık ama yetmedi. Bugün itibariyle başarmadık. Bu saatten sonra 7 puanlık fark konusunda çok kolay olmayacağının farkındayım. Bundan sonra bütün benliğimizle tüm camia olarak Benfica maçına yoğunlaşmak zorundayız.’’ dedi.

Şampiyonluk konusunda mantıklı olmak gerektiğini ve umutsuzluğa çok kapılmaya gerek olmadığının altını çizen başarılı teknik adam, "Galatasaray'la ilgili elbette söyleyeceklerim var. Bunu rezerv tutup, bu gün o gün değil. Benfica maçına yoğunlaşmalıyız. Galatasaray’ın saha içinde saha dışında bu yedi puanı çok azaltabileceğini pek düşünmüyorum açıkçası." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin Hollandalı oyuncusu Kuyt, son derece üzücü bir akşamın geride kaldığını, sonuçtan dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını vurgulayarak, "Maçı 2-0 kaybetsek de son dakikaya kadar savaştık. Bugün golü bulamadığımız günlerden biriydi. Soyunma odasında takım olarak çok büyük bir üzüntü yaşadık. Ama bundan sonra oynayacağımız tüm maçlarda daha iyi mücadele edeceğimiz yönünde kararlıyız. Benfica maçına şimdiden hazır olduğumuzu söyleyebilirim. 3 kupada mücadele etmeye devam ediyoruz. Bunlardan bir tanesi çok zor olacak. Ama ligde de en sonuna kadar devam edeceğimizi garanti edebilirim." sözlerini kullandı.
Fenerbahçeli golcü Sow ise, "Bu akşam kötü bir iş çıkardık. Kazanmayı çok istiyorduk. Gayet iyi gidiyorduk ama maçın başında duran toptan golü yedik. İkinci gol bizi epeyce zor durumda bıraktı. Biran önce bu maçı geride bırakmamız lazım. Çünkü Perşembe günü Benfica ile çok önemli bir maç oynayacağız. Lig için işimiz daha da zorlaştı." ifadelerini kullandı.
GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, maçtan önceki açıklamalarında özellikle ikinci yarı Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımlarından birine karşı oynayacaklarını ve şampiyonluk içerisinde olan bir rakibe karşı oynayacaklarını söylediğini hatırlattı. Çapa, "Fenerbahçe Avrupa'i oynuyor. İşimizin kolay olmayacağını biliyorduk. Fenerbahçe ile aynı kefeye koyulmamız mümkün değil. İstek ve arzuyla, cesur oynayarak sonucu alabileceğimizi söylüyorduk, nitekim öyle oldu. Oyuncularımın özverisi, saha içindeki yardımlaşması, 90 dakika boyunca söylediklerimizi harfiyen yerine getirmesi bizi oldukça memnun etti. Onlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliği'nin genç oyuncusu Ahmet Çalık, "Hafta içinde yaptığımız antrenmanlarda Avurpa'ya gitme yolunda bu maçla puanlar çıkarmak istiyorduk. 3 puanı alan taraf biz olduk. Kalan maçlarımızda seriyi devam ettirmek istiyorduk.'' ifadelerinin kullandı. Gecenin başarılı isimlerinden Gençlerbirlği Kalecisi Ramazan'da, "Şampionluk yolunda oynayan bir takıma karşı oynadığımızın çok iyi biliyorduk. UEFA için bu maçı kazanmamız gerekiyordu. 3 puan bize ilaç gibi geldi.'' dedi.