Adanaspor - Kayseri Erciyesspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 31. haftasında evinde Kayseri Erciyesspor’u ağırlayan Adanaspor, maçtan 3-2’lik üstünlükle ayrıldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, son derece önemli bir müsabaka kazandıklarını ifade ederek, haftalardır, ilk 6 adına büyük bir mücadele verdiklerini kaydetti.

Eriş, “Tabi ki gönül isterdi ilk 2’den hedefi yakalayalım. Gördüğünüz üzere şampiyon olmuş bir Kayseri Erciyesspor var. Bugüne kadar ki performanslarını canı gönülden kutluyorum ve tebrik ediyorum. 2 tane müsabaka oynadık şampiyon olmuş bir takıma karşı, 2’sinde de üstün bir skor elde ettik. Biz Adanaspor olarak iyi bir takımız ama yaşadığımız badireler maalesef bizi ilk 2’den çıkmamız adına sıkıntıya soktu. Artık elimizde sadece ilk 6 var. Bu ilk 6’yı da yakalamak istiyoruz, zor bir mücadele içindeyiz. Yarışan takım sayısı çok fazla, hepsi de birbirinden kaliteli. O yüzden de bu haftaki skorlara baktığımız zaman, hem kazanmamızın hem rakiplerimizin kaybetmesi dolayısıyla bizim açımızdan önemli bir hafta” dedi.

Adanasporlu oyuncu Ümit Tütünci de Adanaspor’un daha iyi yerlerde olması gerektiğini söyleyerek, “Tabi ki bunun sorumluları başta bizleriz. Ama o dönem geçti artık. Şimdi hedefimiz Play-off ve oradan bir üst lige çıkmak. O yüzden bu maçın iyi bir sinyal olduğunu düşünüyorum. Biz kenetlendiğimizde, bazı şeyleri beraber yaptığımızda ne kadar iyi işlerin ortaya çıktığını gördük" şeklinde konuştu.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Osman Özköylü ise, maça iyi bir motivasyonla çıktıklarını ancak, yedikleri gollerin motivasyonlarını bozduğunu kaydettiklerini ifade ederek, "2. yarıda Adanaspor’un 3. golü gelmesine rağmen oyunu bırakmadık, yine devam ettik 3-2’lik skoru yakaladık. Ama maalesef sahada bizim galip gelmemizi istemeyen bir hakem vardı. Bugün biz Adanaspor’a yenilmedik, bugün biz Mustafa İlker Coşkun’a yenildik. Daha 3. dakikada Göksu’ya yapılan harekete penaltı vermeyişi bir hakem için affedilemez bir hata” şeklinde konuştu

Özköylü, hakem Mustafa İlker Coşkun’un maçı 1,5 dakika erken bitirdiğini iddia ederek, “Biz bu noktaya kadar gelmişiz. Bugün, bizim şampiyonluğumuz sadece 1 hafta ertelendi. Ama bundan sonra kimse engelleyemez onu. Çünkü biz doğru insanız, biz yüreğimizle çalıştık ve bunu ne Mustafa İlker Coşkun, ne başkası engelleyemeyecek” ifadelerini kullandı.

Kayseri Erciyessporlu Numan Çürüksu ise Adanaspor’un zor bir deplasman olacağını bildiklerini belirterek, “Kazandığımız takdirde çok şeyi değiştirebilecektik fakat bu hafta olmadı. Bazı olumsuzluklar yaşadık. Sonuç olarak mağlup olduk, hocamızın da dediği gibi şampiyonluğumuz 1 hafta sonra olacak inşallah” dedi.

Kaynak: İHA