1461 Trabzon-Göztepe Maçının Ardından

PTT 1. Lig'in 31. haftasında 1461 Trabzon kendi sahasında Göztepe ile 1-1 berabere kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, yüksek düzeyde puana ihtiyacı olan bir rakip ile oynadıklarını belirterek, "Hem rakibimizin hemde bizlerin puanlara ihtiyacı vardı. Bu maçın sonucunun bizi hedeflerimizden alı koyup-koymadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Maçın başından sonuna kadar yüksek tempoda ve ritimle oynadığımızı düşünüyorum. Rakibimizin 3. bölgedeki gücünü kısmen etkisiz bıraktık.

Rakip maçı kazanmak için iyi mücadele etti. Alanları sıkıştırma taktikleri dışına çıkarak iyi ataklar geliştirdik ama kaleyi ve kaleciyi geçemedik. Sonuçta puanları paylaştık ama son dönemlerdeki futbolumuzun biraz daha yukarıya çıkmış olması bu maçtaki en büyük kazançlarından biri oldu" dedi.

"Kötü gidişimize son verme adına Göztepe karşısında bir başlangıç yapmak istiyorduk" diyen 1461 Trabzonlu futbolcu Emrullah ise şunları söyledi:

"Oyuna gelince çok iyi oynadık ama golü bulamadık. Maçın geneline baktığımızda ikinci yarının başında golü yedik. Golden sonra baskılarımızı artırıp golü bulduk. Maça baktığımız zaman iki tarafa da gidebilecek bir maçta ama son haftalarda baktığımız zaman takımın üzerinde bir uğursuzluk var. Toplarımız direkten döndü o toplar gol olsaydı farklı bir maç olacaktı. Rakiplerimizin puan kaybettiği haftada alacağımız 3 puan bizi hedeflerimize bir adım daha yaklaştıracaktı. 1 puanda bu sonuçta iyidir diyoruz ve takım arkadaşlarımı mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum."

1461 Trabzonlu bir diğer futbolcu Barış Memiş ise, takım olarak çok iyi oynadıklarını ancak maç sonrası galibiyet sevinci yaşayamadıklarını vurgulayarak, "Son haftalara giriyoruz rakiplerimiz ve bizlerde puan kaybedeceğiz ama bunlar önemli değil biz yönetim olarak teknik heyet ve futbolcular olarak aynı şeye odaklandık. Ne olursa olsun ekip olarak biz bu takımı Spor Toto Süper Lig'e çıkartacağız. Kimsenin bir kuşkusu olmasın takım olarak buna odaklandık. Hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Trabzon halkına 3 puan armağan etmek istiyorduk ama bu hafta böyle oldu kusurumuza bakmasınlar. Misyonumuzun farkındayız tüm arkadaşlarımı kutluyorum" ifadesini kullandı.

GÖZTEPE CEPHESİ
Göztepe Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç ise, 1461 Trabzon karşısında galibiyeti koruyamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Ligin bitimine haftalar kala öne geçtiğimiz bir maçta galip gelerek daha erken kaostan kurtulabilirdik. Golleri kaçırdık çok basit bir golde yedik. Çok basit gol yerseniz karşınızda bu ligi uzun süre fors etmiş bir takım var. Takımın son haftalarda oynadığı futbola göz önüne alırsak bundan sonraki 3 maçı kazanıp bu kötü rüyadan kurtulmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Göztepeli futbolcu Mehmet ise, ligi kayıpsız bitirerek üst sıralar çıkmak istediklerine değinerek, "İyi mücadele ettiğimiz bir karşılaşma 1-0'dan sonra kaçırdığımız goller var. O golleri atabilseydik daha farklı olacaktı her şey ama maçtan sonrada bunları konuşmanın çok bir anlamı yok. Zorlu bir viraja girdik bu son 3 haftayı kayıpsız geçerek ligi bitirebildiğimiz kadar üst sıralarda bitirmek istiyoruz" dedi.

Göztepen'in tek golünü atan Halil ise güçlü bir takıma karşı mücadele ettiklerini vurgulayarak, "İyi mücadele ettiğimiz bir maç. İki takımda gerçekten iyi mücadele etti. 1-0 öne geçmemize rağmen kötü bir gol yedik. Maç 2-0'da bitebilirdi ama olmadı. İnşallah önümüzdeki haftalarda iyi sonuçlar alıp Göztepeyi laik olduğu yerlere taşırız" ifadesini kullandı.

Kaynak: İHA