Yelken Açıklaması

Türkiye Yelken Federasyonu'nun düzenlediği "Federasyon Kupası Yarışları" 19 ilden 352 sporcunun katılımıyla İçel'de başladı.

İçel Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü Başkanı Utku Ener, gazetecilere yaptığı açıklamada, kulüplerinin ev sahipliğinde Yosun Tesisleri'nde başlayan ve 60 hakemin görev aldığı yarışmanın 4 gün süreceğini söyledi.

Büyük rekabetin yaşanacağı yelken yarışlarına, yaşları 8 ile 25 arasında değişen sporcuların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Ener, şunları kaydetti:

"Yarışlar optimist, laser 4.7, laser standart, laser radial branşlarında yapılacak. Yarışların İçel'de yapılmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. 4 günde 10 yarış düzenlemeyi planlıyoruz. İçel, deniziyle ön plana çıkıyor. Türkiye'nin dört bir yanından sporcunun bu yarışa katılması çok güzel. İçellileri bu deniz şöleniyle buluşturmak bizi mutlu ediyor. Bu yarışla 'denizde papatyalar açacak' diyoruz. Tüm halkı yarışları izlemeye davet ediyoruz."

Ener, yarışlarda başarı gösteren 34 sporcunun, 23 Nisan 2013 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenlenecek ödül töreninde kupalarını alacağını da sözlerine ekledi.

Yarışlara 19 ilden 352 sporcunun katıldığı bildirildi.

Muhabir: Mesut İnce / Mustafa Çiftçi

Yayıncı: Tevfik Işık

Kaynak: AA