Spor Toto Süper Lig'de Kümede Kalma Mücadelesi Veren Ege Temsilcisi, Son 5 Haftada, 4. Galibiyetini Beşiktaş Karşısında Aldı

Spor Toto Süper Lig'de kümede kalma mücadelesini sürdüren Akhisar Belediyespor, Beşiktaş'ı 4-1 mağlup etmeyi başardı.

Ligin 26. haftasında Sivasspor'u mağlup ettikten sonra Fenerbahçe'ye yenilen Akhisar Belediyespor daha sonra sırasıyla Trabzonspor, Kasımpaşa ve Beşiktaş'ı yenmeyi başardı. Bu sezon ilk kez üst üste 3 galibiyet alan Ege temsilcisi, puanını 35'e çıkardı.

Düşme hattındaki rakiplerinden Sanica Boru Elazığspor'u puan olarak yakalamayı başaran Akhisar Belediyespor, 30. hafta müsabakasını yarın oynayacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u ise geride bıraktı.

Beşiktaş önünde önemli bir galibiyete imza atan Ege temsilcisi, son 4 haftada Bursaspor , Medical Park Antalyaspor , İçel İdmanyurdu ve Orduspor ile karşılaşacak.

-İlk kez 4 gol attı-

Bu sezon Beşiktaş maçına kadar attığı 25 golle ligin en az gol bulan ekibi Akhisar Belediyespor, Süper Lig'de ilk kez bir müsabakada 4 gol birden kaydetti.

İç sahadaki performansıyla ligde en az puan toplayan ekiplerden biri olan Ege temsilcisi, bu sezon 16. iç saha maçında 4. galibiyetine ulaştı.

Akhisar Belediyespor, daha önce evinde Medical Park Antalyaspor, Sivasspor ve Trabzonspor'u yenmişti.

-"3 Büyükler"e karşı ilk puanlar-

Spor Toto Süper Lig'de ilk kez mücadele ettiği 2012-2013 sezonunda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı oynadığı 5 maçta da galip gelemeyen Akhisar Belediyespor, "Üç Büyükler"e karşı ilk galibiyetini Beşiktaş karşısında 4-1'lik sonuçla aldı.

-Gekas'tan 2 gol-

Spor Toto Süper Lig'de ikinci sezonunu geçiren Akhisar Belediyespor'un oyuncusu Gekas, Beşiktaş maçında attığı 2 golle kariyerinde 23. Süper Lig maçında 18. golüne imza attı.

Geçen yıl Samsunspor formasıyla ligde 8 gol kaydeden Yunan oyuncu, bu yıl devre arasında transfer olduğu Akhisar Belediyespor'da, 11. müsabakasında 10. golüne ulaştı.

Samsunspor forması altında Fenerbahçe'ye 3 gol birden atan Gekas, bu yıl da Beşiktaş ağlarına 2 gol gönderdi.

Muhabir: Ali Korkmaz/Ömer Hakan Kibar

Yayıncı: Murat Taydaş

Kaynak: AA