Spor Genel Müdürü Baykan Açıklaması

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ile ilgili "Ülke olarak bu sene sportif anlamda büyük bir heyecan yaşıyoruz" dedi.

Baykan, yarın başlayacak turla ilgili yayımladığı mesajında, eylül ayında Buenos Aires'te yapılacak Uluslararası Olimpiyat Komitesi toplantısında İstanbul'un, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye "hak kazanacağına yürekten inandığını" belirtti.

Baykan, mesajında "Saygıdeğer Dünya Bisiklet Ailesi'ne 49. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için ülkemize hoşgeldiniz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin uzun yıllardır olimpiyatları düzenleme mücadelesinde mutlu sona bu kez çok yakın olduğunu kaydeden Baykan, mesajında şunları kaydetti:

"Olimpiyat adaylığımız doğrultusunda, tüm spor branşlarında organizasyon düzenleme kabiliyetimizi yıllardır dünyaya gösteriyoruz. Dünyanın önde gelen spor branşlarından olan bisiklette, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 49'ncusunu düzenlemekten gurur duyuyoruz. Bu sene, 'Turkuaz Rekabet' sloganıyla düzenlenecek tura 25 takımdan yaklaşık 200 sporcu katılacak. Katılan 25 takımdan 9'u Pro-Tour ekipleri ve bu dünyadaki profesyonel takımların yarısının Türkiye'de yarışacağı anlamına geliyor. Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz sene turda takım halinde birinci olan Astana'nın kaptanı Alexandre Vinokourov, 3 ay sonra Londra'da olimpiyat altın madalyası kazanmıştı. Bu da, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun önemini ve dünya bisikletindeki yerini göstermektedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün de büyük desteğiyle Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, her sene daha da büyümekte ve yarışma seviyesinin yükselmesiyle artık bir üst kategoriyi zorlamaya başlamıştır. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun kısa bir süre içinde Pro-Tour seviyesine yükseleceğine inanıyorum."

Alanya'dan İstanbul'a toplam 1204 kilometre sürecek yarışta bisikletçilerin, tura yeni eklenen Bodrum-Selçuk etabı sonunda Meryem Ana Tepesi'ne tırmanacağını belirten Baykan, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin tarihi ve kültürünün yanında doğal güzelliklerinin de keşfedileceği, Asya'dan Avrupa'ya yapılan dünyanın tek kıtalar arası bisiklet turu, 8 gün boyuncu dünyanın önde gelen spor kanalları tarafından 80 saati aşkın bir şekilde yayınlanacak. 2020 Olimpiyat adaylığımız için belirlediğimiz 'Bridge Together' sloganıyla örtüşecek şekilde sporcular, son gün iki kıtayı birbirine bağlayan Boğaz Köprüsü'nden geçecek ve tüm dünya 'köprüler kurmada' arzumuzu, heyecanımızı ve isteğimizi görecektir. 25 takıma mensup yaklaşık 200 bisikletçinin ter dökeceği 49. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na katılacak, tüm takımlara ve sporculara başarılar diliyorum."

Muhabir: Musa Samur

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA