Sörfçüler, 2016 Rio Olimpiyatları İçin Ter Döktü

Büyükçekmece Belediyesi, 2016 Brezilya Rio Olimpiyatları'na katılma yolunda büyük önem arz eden federasyon kupası yarışlarına ev sahipliği yaptı.

Renkli görüntülerin oluştuğu yarışlarda, sörfçüler dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.
Brezilya’da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları Rüzga Sörfü dalına katılma yolunda büyük önem arz eden ‘Büyükçekmece Belediyesi Federasyon Kupası’ 68 sporcunun katılımıyla başladı.

Yarışmalara Büyükçekmece Belediyesi ve Mimar Sinan Rüzgar Sörfü Kulübü ev sahipliği yaptı. Sporcuların yanı sıra ailelerde sahil kenarında heyecanlı anlar yaşadı.

“İSTANBUL’UN TEK SÖRF YAPILABİLECEK YERİ BÜYÜKÇEKMECE”

Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin, yarışlar öncesinde sporculara destek verdi. Yarışlar hakkında bilgi veren Ahmet Şahin, “Büyükçekmece, bölgesinin kendine özel fiziki yapısından kaynaklanan, tabiatın bize hediye etmiş olduğu İstanbul’un sörf yapılabilecek en iyi, tek yeri. Bunun sebebi dünyada ender olan lagun göllerinden biri bizim bölgemizde. Rüzgar akımının denizle buluşması burada bu imkanı sağlamaktadır. Kendi alanında ilk defa Büyükçekmece’de yapılan turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. 2016 olimpiyatlarında windsurf dalında üzerimize düşen görevi şimdiden üstlenmekteyiz. Bununla ilgili çalışmaları başkanımız Hasan Akgün’ün talimatı ile başlattık” dedi.

OLİMPİYATLARIN EN BÜYÜK ADAYI DİLARA URALP

Olimpiyatların en büyük adayı olan ve geleceğin en iyi windsurfcüleri arasında gösterilen Dilara Uralp’te yarışlarda yerini aldı. Spora 10 yaşında babasının desteği ile başladığını ifade eden Dilara, “Gittikçe daha sevmeye başladım. Spora olan sevgimle beraber derecelerim de arttı. 5 yıldır Türkiye şampiyonuyum. 2010 yılında 15 yaş altı dünya ikinciliğim var. Olimpik sınıfta yarışıyorum. Hedefim 2016 olimpiyatları. Ülkemi yurt dışında çok iyi temsil etmek istiyorum” diye konuştu.

Yarışlar, RS:X, Techno 293 ve Raceboard kategorilerinde düzenlendi.

3 gün boyunca devam edecek turnuvada dereceye girenler milli takım seçmeleri için büyük avantaj elde edecek.

Kaynak: İHA