Nıke Premıer Cup’ın Şampiyonu Medical Park Antalyaspor Oldu

Nike Premier Cup U15 Türkiye Şampiyonası Süper Finali’nde 2012-2013 sezonu final maçı 20 Nisan’da İstanbul Kasımpaşa Stadyumu’nda gerçekleşti.

Altay ile Medical Park Antalyaspor arasında gerçekleşen mücadele sonucunda rakibi Altay’ı 2-1 yenen Medical Park Antalyaspor Türkiye şampiyonu oldu.

12-14 yaş arası gençlere yönelik dünyanın en büyük futbol turnuvası olan Nike Premier Cup U15 Türkiye Şampiyonası kapsamında, yarı final maçları sonucu Altay ile Medical Park Antalyaspor şampiyonluk için mücadele ederken Fenerbahçe ile Samsun Kadıköyspor da üçüncülük için sahaya çıktı. Altay ile Medical Park Antalyaspor arasında gerçekleşen mücadele sonucunda rakibi Altay’ı 2-1 yenen Medical Park Antalyaspor Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyon takıma kupasını TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez verdi. Medical Park Antalyaspor Türkiye’yi, Slovenya’da gerçekleşecek olan Nike Premier Cup Avrupa Şampiyonası’nda temsil edecek. Rakibi Samsun Kadıköyspor’u 5-0 yenen Fenerbahçe ise turnuvayı üçüncü tamamladı.

Kasımpaşa Stadyumu’nda düzenlenen final maçı sonucunda şampiyon olan takım 10-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında Slovenya’nın Ljubljana şehrinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Avrupa Şampiyonası’nda birinci ve ikinci olan takımlar ise Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacak.

Kaynak: İHA