Kupa, Kayseri'ye Getirildi

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, Kayseri'ye getirildi.

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz arasında 7 şehirde yapılacak FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası organizasyonunun tanıtım faaliyetleri sürüyor.

Bu kapsamda, turnuvanın ulusal destekçilerinden Halkbank'ın sponsorluğunda düzenlenen "Kupa Turu" etkinliklerinin ilk etabı, Kayseri'de başladı.

Forum Kayseri Alışveriş Merkezi'ndeki etkinlikte Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı ve diğer yetkililerin katılımıyla ilk olarak turnuvanın resmi topu "cafusa" tanıtıldı. Yılmaz ve Yardımcı yaklaşık 2 metre çapındaki cafusanın maketi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yardımcı, turnuvaya katılan tüm takımlara başarı dileklerinde bulunarak, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Yılmaz ve davetliler daha sonra yeni tasarımıyla ilk kez Türkiye'de sahibini bulacak kupanın yer aldığı tırı gezerek, kupayı inceledi. Cam içinde korunan kupayla futbolseverler fotoğraf çektirdi.

Kupanın bulunduğu tır, bugün ve yarın 12.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kupa Turu etkinlikleri, 27-28 Nisan'da Antalya'da, 4-5 Mayıs'ta Gaziantep'te, 11-12 Mayıs'ta Trabzon'da, 18-19 Mayıs'ta Rize'de, 25-26 Mayıs'ta Bursa'da ve 2-3 Haziran'da İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Muhabir: Mustafa Önal

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA