Gençler Spor Salonunu Doldurdu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) iş birliğiyle yürütülen ‘Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun’ projesi kapsamında oluşturulan iki spor tırından biri, Erzincan'a geldi.

Elverişsiz hava koşulları sebebiyle Spor Tırı kurulmazken, etkinlikler 13 Şubat Spor Salonunda yapıldı. Spor salonunu dolduran onlarca çocuk, sporun birlik ve beraberlik duygusunu ve dostluğunu doyasıya yaşadı.
Sporun birleştirici yönü, birlik ve beraberliğinin yanısıra dostluğunu gençlere kazandırmak amacıyla yürütülen ‘Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun’ projesi, Erzincan’da yüzlerce çocuğu bir araya getirdi. Erzincan’a gelen Spor Tırı elverişsiz hava koşulları sebebiyle açılmazken, program 13 Şubat Spor Salonunda yapıldı. Çok sayıda öğrenci düzenlenen etkinlik ile basketbol ve futbol oynayarak, sporun dostluğunu ve birleştirici yönünü kazandı. Bir çoğu ilk kez tanışan ve bir birleriyle spor yapan gençler, spor salonunda gönüllerince eğlendi.

Spor Tırının gezdiği 16’ncı il olan Erzincan’da yürütülen etkinlikler hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, “Amaç; takibi sporu tanıtmak burada. Birlik beraberliği geliştirmek, zaten biz il müdürlüğü olarak bunları yapıyoruz ama böylesi bir etkinlikte daha farklı bir etkinlik, daha ilgi çekiyor. Çocuklar daha neşeli, daha güler yüzlü, hem birbirleriyle kaynaştılar, bütün branşlarda ki sporcuları davet ettik. Branş ayrımı yoktur, herkes kaynaşmış bir şekilde, tam istediğimiz şekilde proje devam ediyor.” dedi.

Proje kapsamında spor yapmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, herkesin spor yapması gerektiğini vurgulayarak, sporun hem dostluğu geliştirdiğini, hem de sağlık noktasında önemli olduğunu söyledi.

Proje Koordinatörü Doğan Ekinci; “Buradaki gençlerimizi spora teşvik ettirmek, onlara bolca spor yaptırmak. Çünkü spor yapan insanların sağlıklı, daha zinde olduklarını hepimiz biliyoruz” şeklinde konuştu.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Emin Turan, “Organizasyonun ülkemiz için önemli bir proje olduğuna inanıyorum. Bunun altından çok sporcular yetiştireceğiz. Devamı da gelecektir” açıklamasında bulundu.
‘Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun’ projesi kapsamında Erzincanlı gençler gün boyu spor yaparak gönüllerince eğlendiler.