Akhisar Belediyespor 4 - 1 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta mücadelesinde Akhisar Belediyespor, Beşiktaş'ı 4-1 yendi.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaşi Akhisar BG'ye konuk oldu. Mücadeleyi Akhisar BG 4-1 kazanarak kümeda kalma yarışında çok önemli bir adım attı. Akhisar'ın gollerini 2. ve 28. dakikalarda Theofanis Gekas, 74'te Uğur Demirok ve 82. dakikada Emin Aladağ kaydetti. Siyah-beyazlıların tek golü ise 27'de Mustafa Pektemek'in kafasından geldi.

Manuel Fernandes'in yokluğunda sahaya çıkan Beşiktaş erken yediği golle bozuldu. İlerleyen dakikalarda oyuna konsantre olamayan sihay-beyazlılar Mustafa Pektemek'le eşitliği bulsa da Akhisar Gekas'la 1 dakika sonra yeniden öne geçti. Gökhan Süzen'in 2. yarıda kırmızı kartla oyundan atılması siyah-beyazlıları iyice bozdu.

Kara Kartal 10 kişi kaldıktan sonra oyuna ağırlığını koyamadı. Uğur ve Emin'in golleri Akigolar'a farklı galibiyeti getirdi. Kuddusi Müftüoğlu'nun ceza sahası dışında olan pozisyona verdiği tartışmalı penaltı kararı Akhisar galibiyetinin perdesinde kaldı.

Sonuç olarak Akhisar BG puanını 35'e çıkartarak maç fazlasıyla 14. sıraya yükseldi. Beşiktaş ise 49 puanda kaldı ve 3. sıradaki yerini riske etti.

FERNANDES KADRODA YOK

Portekizli yıldız Manuel Fernandes Akhisar Bld. maçı kadrosuna teknik direktör Samet Aybaba tarafından dahil edilmedi. Yıldız futbolcu Cuma günü yapılan son idmana da ağrıları sebebiyle katılmazken konuyla ilgili Beşiktaş teknik teknik direktörü Samet Aybaba Portekizli'nin kadrıya alınmama sebebini oyuncunun sakatlığına bağladı.

Beşiktaş maçın başlarında yediği şok bir golle sarsıldı. Güray Kartal'ın sol kanadından tehlikeli bir şekilde gelirken, ortaya çıkardığı topta Theofanis Gekas topu filelere göndermekte zorlanmadı ve takımının 1-0 öne geçirdi.

MUSTAFA DİREĞE TAKILDI!

Mücadelenin başlarında yediği golle sarısılan Beşiktaş daha panik oynamaya başladı. Oyunun kontrolünü elinde tutmakta zorlanan ve sık sık top kaybı yapan siyah-beyazlılara karşı Akhisar, seri hücumlarla rakibinin kalesine gelmeye başladı. Mustafa Pektemek Olcay Şahan'ın pasıyla çok müsait bir pozisyonda vuruş yaptı. Top üst direğe çarpıp sahayı terketti. 7 dakika sonra Mustafa Pektemek önemli bir pozisyondan daha yararlanamadı.

TARTIŞMALI BİR OFSAYT

Mücadelenin 20. dakikasında Çağdaş Atan, kaleye 35 metre mesafede kullandığı serbest atışta verdiği parta Gekas'ı tehlikeli bir pozisyona soktu. Yunan futbolcunun vuruşu direk dibinden auta çıkarken yan hakem Mehmet Cem Hanoğlu ofsayt bayrağını kaldırdı. Pozisyonda en arkadaki Beşiktaşlı'nın ofsaytı bozduğu görüldü. Eğer gol olsaydı bu, geçerlilik kazanmayacaktı.

MUSTAFA ATTI, GEKAS CEVAP VERDİ!

Mücadelenin 27. dakikasında Mustafa Pektemek sahneye çıktı. Hilbert'in müthiş ortasında topa iyi yükselen Pektemek mücadeleye beraberliği getirdi. Tam 2 dakika sonra 33 yaşındaki golcü yine sahneye çıktı. Savunmanın arkasına çok iyi sarkan Gekas McGregor'u 2. kez avladı ve durumu 2-1'e getirdi. Mücadelede başka gol olmazken ilk devre bu şekilde sonuçlandı.

HIZLI BİR İKİNCİ YARI

İkinci yarıda oyunun temposunun daha da arttığı görüldü. Beşiktaş Oğuzhan ile önemli bir ataktan yararlanamazken, Ege temsilcisi de Brono ile yüzde yüzlük bir gol pozisyonundan eli boş döndü.

MÜFTÜOĞLU'NUN PENALTISI ÇILDIRTTI

Maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu çok tartışmalı bir karara imza attı. 57. dakikada Gökhan Süzen'in Theofanis Gekas'ı ceza alanına girmeden düşürmesini bariz gol şansını engelleme olarak yorumlayan Müftüoğlu kırmızı kartına başvurarak penaltı noktasını göstermesi sonrasında Beşiktaşlılar hakemin etrafını sardılar. Faulün ceza alanı dışında gerçekleştiğini iddia eden siyah-beyazlıların bu çabaları sonuç vermedi ve penaltıya gidildi. Pozisyon tekrar izlendiğinde Gökhan Süzen'in Gekas'ı ceza alanı dışında düşürdüğü görüldü.

Yunan futbolcunun kullandığı penaltıda İskoç kaleci McGregor gole izin vermedi ve durumun Akhisar BG lehine 3-1 olmasını engelledi.


UĞUR AÇTI, EMİN BİTİRDİ
Beşiktaş tehlikeli ataklar yaratsa da Akhisar hızlı bir şekilde hücuma çıkarak Beşiktaş'ı zorladı. Bu ataklardan kazanılan bir kornerde Uğur 73. dakikada topu filelerle buluşturdu ve 10 kişi Beşiktaş karşısında durumu 3-1'e getirdi. 81. dakikada ise Emin Aladağ 25 metreden gönderdiği harika vuruşta skoru 4-1 yaptı.

Mücadele de bu skorla sonuçlandı.