7 Branşta, Bin 290 Sporcu Sertifika Aldı

Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen kış spor okulları sona erdi.

Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda gerçekleşen törene Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, belediye başkan yardımcıları ve öğrenci velileri katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan törende Evcilmen, kısa bir tenis maçı yaptı.

Törende konuşan Evcilmen, 7 branşta toplamda bin 290 sporcunun kış spor okullarına katıldığını belirtti.

Çocukları spora yönlendiren velileri kutlayan Evcilmen, "Bu sahalardan milli takımlara sporcular yetişecek. Tüm bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yaz ve kış spor merkezlerini önemsediklerini ifade eden Evcilmen, "14 yaş altı gurubunun, geleceğe hazırlamamız gereken yaş grubu olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımız, geleceğimizin güvencesidir. Gençlere iyi olanaklar sağlandığında çocuklarımızı doğru yetiştirmiş oluruz" diye konuştu.

Evcilmen, "Çocuklarınızı spora verin, sporla buluşturun, spor onlara ileride çok şey kazandıracaktır. Çocuklarımızın boş zamanlarını değerlendirmede en önemli aktivite koşulsuz spordur" dedi.

Programa katılan 4-14 yaş grubundaki çocuklardan oluşan tenis, futbol, basketbol, hentbol, jimnastik ve tekvando branşlarından yaklaşık bin 200 çocuk sertifikalarını aldı. Ayrıca yetişkin tenis branşında ise 17-70 yaş arası 90 kişiye sertifikaları Evcilmen ve Muratpaşa Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Kazancı tarafından verildi.

Tören, farklı branşlarda eğitim alan çocukların gösterinin ardından sona erdi.

Muhabir: Fatih Erel / Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: AA