26. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası Başladı

Bu yıl 26'ıncısı düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası devam ediyor.

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda gerçekleşen turnuvaya birçok ülkeden 200’e yakın sporcu katıldı.

Eski milli karateci ve Türkiye Karate Federasyonu Başkan Yardımcısı Esat Delihasan, “Önümüzde bir Avrupa Şampiyonası var. Oradan madalyalarla dönmek istiyoruz” dedi.

Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası öncesi bu turnuvanın hazırlık kapsamında verimli olacağını dile getiren Esat Delihasan, “Buradaki çocukların performanslarının çok büyük anlamı var. Eksikleri gidermek ve son durumumuzu görmek için iyi bir turnuva. Avrupa Şampiyonası öncesi ümit ederim ki geçen sene olduğundan daha başarılı olurlar. Bu kapasiteleri var. Hem kızlarımızın hemde erkeklerimizin. Şahsen ben en üst seviyede olmamızı istiyorum” diye konuştu.

Türkiye Karate Federasyonu Başkan Yardımcısı Esat Delihasan, Dünya Karate Federasyonu’nun Macaristan’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’ndaki yönetime aday olmaları için teklif geldiğini ve psikolojik olarak orada olmanın önemli olacağını sözlerine ekledi.

Büyük Bayanlar Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Ercin ise, bu turnuvanın 3 aylık hazırlık dönemlerinin son ayağı olduğunu vurgulayarak, “Hedeflerimiz doğrultusunda hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Önümüzde hem Avrupa Şampiyonası hemde Akdeniz Oyunları var. Buradaki turnuvayı bitirip dağ kampımıza döneceğiz. Bu turnuva yıllardır yapılıyor. Zaman zaman dalgalanmalar olsa da çok önemli bir turnuva düzenliyoruz” yorumunda bulundu.

İbrahim Ercin, 26’ıncısı düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası’nın bundan yıllar öncesinde düzenlenen ilk ayağında kendisinin sporcu olarak turnuvada başarılar kazandığını ve o günleri unutamadığını da dile getirdi.

Bayanlar Milli Takım’ın başarılı sporcusu, 50 kiloda 2011 ve 2012 şampiyonu olan, Gençlerde Dünya Şampiyonluğu yaşayan ve yine 2012’de Dünya üçüncüsü olan milli karateci Serap Özçelik de, bu turnuvada hatalarını görüp Avrupa Şampiyonası’nda daha iyi olacaklarını vurgulayarak, “Öncesinde çok güzel hazırlık dönemi geçirdik. Ocak ayından itibaren milli takım kampındayız. Her şey gayet verimli ilerliyor. Avrupa Şampiyonası’nda hem takım olarak hemde birey olarak şampiyonluklar kazanıp, zirve yapmak istiyoruz. Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası’nda inşallah kürsünün en zirvesinde yer alacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA