Mourinho: İstanbul'a Bizi Rahat Götürecek Sonuç Almak İstiyoruz

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, yarın akşam Galatasaray karşısında İstanbul'a kendilerini rahat götürecek sonuç almak istediklerini söyledi.

Yarın akşam Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Galatasaray ile oynanacak karşılaşma öncesinde Santiago Bernabéu stadında düzenlenen basın toplantısında konuşan ünlü teknik adam, "Kim atarsa atsın iki golü elemeyi kazanmak için öne geçecektir. Rakibimizde güçlü burada gol atmayı başarırlar mı bakalım. Ben hücum oyuncularımın illede gol atacaklar diye her hangi bir baskı yapmıyorum. Önemli olan oyunda olmaları ve işlerini yapmalarıdır." dedi.

Portekizli teknik adam, bir gazetecinin "Sahada iki tane en çok gol atan oyuncu olacak" demesi üzerine "Galatasaray büyük bir hocaya sahip. Çok deneyimli bir büyük hocaları var. Bu maçları oynamış çok tecrübeli oyuncuları var. Bu boyutlara geldiğimizde eminim ki takımının savunmak için organize edecektir. Atak yapmak için organize edeceklerdir. Kendileri için en iyi Sonucu almak için elinden geleni yapacaktır. Fatih Terim benim iyi bir arkadaşım. Rakip takımda iyi oyuncular var. Fazla isim söylemeye gerek yok. Sneijder, Burak ve Drogba var. Bunlar hakkında yorum yapmaya gerek yok. Herkesin gözünün önünde zaten bunlar" diye konuştu.

"Galatasaray karşısında ekstra motivasyona ihtiyacın var mı?" sorusuna Mourinho, "Buraya geldiğmiiz kadar hangi motivasyonla oynadıysak bundan Sonra da aynı motivasyonla oynayacağzı. Bu iki maçı ve ligimizi Sonuçlandırmamız lazım. Tarihimizi biliyoruz. Real Madrid'in geçmişini biliyoruz. Hedefimizin ne olduğunu biliyoruz. Yarınki karşılaşma Real Madrid'in geleceği açısından önemli bir aşama. Çeyrek finalden Sonra yarı finale yükselmek var, kaybettiğimiz çeyrek, yarıf inaller var. Gerçekle yüz yüze geleceğiz ve Galatasaray'ı elemek bir adım ileriye gitmek bütün amacımız." diye cevapladı. Türk bir gazetecinin "Bu tip maçlarda favori var mıdır? Futbolda şansa inanırmısınız ?" sorusuna ise Portekizli teknik adam, "Ben bu aşamada favorilerden bahsetmek hiç hoşuma gitmiyor. Şu anda olduğumuz aşamaya karşımızda favorile araşarak geldik. Favorilerden bahsetmek önemli değil. Gruplar aşamasında iyi oyunlar oynandılar. Son 8'e kalmış ekipler boşa gelmezler. İstek ve heyacanla gelirler." karşılığını verdi. Mourinho, yarın akşam Madrid'te çok sayıda Türk taraftar olacağını ancak İstanbul'da 50 bin taraftarın önünde oynamanın zor olduğunu ifade etti.

Kariyerinde Galatasaray'a karşı hiç oynamadığını ifade eden ünlü teknik adam, "Galatasaray'ı çok iyi tanıyorum. Galatasaraylı oyuncular yarın bütün güçlerini ortaya koyacaklardır. Daha büyük oynamak için uğraşacaklardır. Galatasaray büyük bir ekip. Onlar yarın akşam bir olay yaratmak isteyeceklerdir. Daha önce büyük liglerde oynamış olanlar var. Başlarında da benim çok beğendiğim Fatih Terim var. Kendisi yarın akşam Real Madrid'e karşı kazanmak isteyecektir. Biz rakibe saygı duyuyoruz. Yarın İstanbul'a bizi rahat götürecek Sonuç almak zorundayız." dedi.

VARANE: ELENİRSEK BÜYÜK HAYALKIRIKLIĞI OLUR

Öte yandan basın toplantısına katılan Real Madrid'in genç savunma oyucusu Varane, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak amacında olduklarını ifıade etti. Genç futbolcu, "Galatasaray'ı eleyemezsek büyük hayalkırıklığı olur. Bu yüzden elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Yarın önemli bir zafer elde etmek istiyoruz." dedi.

Bir gazetecinin "Şampiyonlar Ligi'nin golcü oyuncularından Burak Yılmaz'a karşı oynayacaksın." demesi üzerine Varane, "Burak Yılmaz iyi bir hucüm oyuncusu. Şampiyonlar Ligi'nde 8 gol attı. Çok hızlı olduğunu biliyoruz. Fizik kapasitesinin yüksek olduğunu biliyoruz. İyi bir oyuncu, çok dikkatli olmamız gerekiyor." diye konuştu.