Milli Rallici Çetinkaya, Diyarbakırlı Çocuklarla Bir Araya Geldi

Milli rallici Burcu Çetinkaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği 'Gelin Spor Yapalım, Tek Galibi Dostluk Olsun’ projesi kapsamında Diyarbakırlı çocuklarla bir araya geldi.

Proje kapsamında Diyarbakır’a gelen Çetinkaya Spor TIR’ı ile şehirde tur attı. Daha sonra Seyrantepe Spor Salonu’nda spor yapan gençlerle buluştu. Salonda düzenlenen programa Kayapınar Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut, Milli rallici Burcu Çetinkaya ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan Çetinkaya, Diyarbakır’ı çok sevdiğini, daha önce 3 defa geldiğini dile getirdi. Bu defa Diyarbakır’a ‘Gelin spor yapalım tek galibi dostluk olsun’ mesajını vermek için Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonuyla gelme fırsatı yakaladığını dile getiren Çetinkaya, “O yüzden de benim için çok daha özel bir anlam ifade ediyor.” dedi.

Hiçbir zaman savaştan yana olmadığını söyleyen Çetinkaya, savaşın hiçbir zaman galibi olmadığını kaydetti.

‘Kazanan da kaybeden de her zaman savaşta kaybediyor’ diyen Çetinkaya, “O yüzden barış ve kardeşlik çok önemli. Bu süreçte de Diyarbakır’da böyle bir etkinlikte olmaktan dolayı çok mutluyum.”dedi.

Sporun gençlerin hayatında çok önemli olduğunu belirten Çetinkaya, sporu ‘ilaç’ olarak değerlendirerek, “Kötü alışkanlıklardan uzak durmak oluşabilecek öfkelerden uzak durmak adına çok önemli bir ilaç spor. Spor benim de hayatıma çocukluğumdan bu yana çok şey kattı.” Sporun hayatına çok şey kattığını anlatan Çetinkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çok başka ülkeler keşfetmeme çok başka insanlar tanımamı sağladı. Olimpiyatlara hazırlanan bir Türkiye’yiz artık. 2020 olimpiyatlarının İstanbul’da olacağına hepimiz yürekten inandık. O yüzden iş olimpiyatları almakla bitmiyor. Sporcu gençliği daha da güçlendirmek gerekiyor. Bu projenin çok önemli olduğuna inanıyorum. Diyarbakır çok sevdiğim ve çok keyif aldığım bir yerlerden biri. Ne yazık ki 2-3 gün önce operasyon geçirdiğim için bu kez çok fazla gezemedim. O yüzden içimde kaldı biraz. Bir sonraki Diyarbakır seyahatim yakın zamanda olacak.” Otomobil kullanmada kadınların daha dikkatli olduğunu belirten Çetinkaya, kadınların sadece tecrübesiz olduğunu ifade ederek, “Çünkü daha geç tanışıyorlar otomobille. Ben ve birçok rallici bayan arkadaşım Türkiye ralli şampiyonasında erkeklere karşı başarı elde ettik. Kadınların isterse yapabileceği bir şey. Diyarbakır’da da kadın otobüs şoförünüz varmış. İsteyince olabiliyor. Sadece biraz daha çok çalışmak lazım. Bunun değişebileceğine inanıyorum.” diye konuştu.

Çetinkaya, kadınlara otomobil kullanma konusunda ise şu tavsiyelerde bulundu: “Kendinize güvenin otomobil kullanmayı iyi öğrenin. Trafiğe çıkarsanız sağ şeritten gidin. Panik yapmayın. Kendine güvenerek otomobil kullanmak da çok önemli. Aşırı güven olmamalı. Dengeli bir güven olmalı. Aşırı güven de kaza getirebiliyor çünkü.”