Kız Futbol Takımı, Gözünü Türkiye Şampiyonluğuna Dikti

Bölgesel yıldız kızlar futbol müsabakalarında birinci olan Birecik Sadettin Miyese Bilgin Ortaokulu, Türkiye şampiyonluğunu hedefliyor.

Beden eğitim öğretmeni Tufan Aslan başkanlığında futbol takımı oluşturduklarını belirten okul müdürü Berkel Polat, takımın Şanlıurfa’da il birincisi, Mardin’de bölge birincisi olduğunu söyledi.

Aslan, Elazığ’daki Türkiye şampiyonluğunda da birinci olmayı hedeflediklerini vurguladı. Beden eğitimi hocalarına, Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi'ye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özçelik ve okulun yapımında kendilerine destek veren iş adamı Sadettin Bilgin’e teşekkür ettiklerini belirten Polat, ilçe adına tarihi bir başarı yakaladıklarını kaydetti.

Türkiye şampiyonu olmak için çok çalıştıklarını belirten beden eğitim öğretmeni Yufan Aslan ise "İnşallah orada da birinciliği alıp Birecikimize, Şanlıurfamıza hediye ederiz. Genelde öğrencilerimiz dar gelirli ailelerin çocukları. Kısıtlı imkânlarla başarıya odaklandık. Kızların da futbol oynayabileceğini göstererek ilçede bir ilke imza attık. Bundan sonraki amacımız Türkiye şampiyonluğunda ilçe ve ilimize dereceler hediye etmek. En kötü şartlarda bir kupa ile dönmek istiyoruz.“ şeklinde konuştu.