Fatih Terim: Oyuncularım Kaybetmekten Korkmayacaklardır

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın akşam Real Madrid karşısında kozlarının kaybetmekten korkmamak olacağını söyledi.

Yarın akşam Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Real Madrid ile oynanacak karşılaşma öncesinde Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, "Çok zorlu bir kura çektik. Bende teknik direktör olsam kurada Galatasaray'ı isterdim. Dünyanın en tehlikeli oyuncularına ve kadrosuna sahipler. Biz takım olarak çekilebilecek en zor kuraya çektik. Bu bir gerçektir. Söylemekten kompleks duymuyorum. Çeyrek finale çıkan takımlar arasında diğer 7 takımın hocası olsam Galatasaray'ı isterdim. Real Madrid kulübü, teknik direktörü ve oyuncuları dünyanın en gözde isimleri. Real Madrid'e saygı duyoruz. Bizde buraya gelinceye kadar önemli işler yaptık" dedi.

Takım olarak bugüne kadar oynadıkları maçlarla kendilerini Şampiyonlar Ligi'nde ispat ettiklerini dile getiren Terim, "Yarın kimle oynayacağmızı çok iyi biliyoruz. Sahaya çıkarken hiçbir endişemiz yok. Oynamaya çalışıp en iyi sonucu almak istiyoruz. Ümit ederim iki tane güzel maç oynarız." diye konuştu.

Türk ve İspanyol medyasının gündeminde yer alan "Kayserispor maçında Terim ile Mourinho arasında ne konuşuldu" sorusuna Fatih Terim, ''Mourinho ile Porto'dan kalma eski bir dostluğumuz var. Geldiğinde doğal olarak 'hoşgeldin' demeye gittim. İki dost bir araya geldiğinde ne konuşursa, biz de aynı şekilde konuştuk'' diye cevapladı. Tecrübeli hoca, Real Madrid maçına bakış açıları konusunda da şunları dile getirdi: "Biliyorsunzuz bu tip maçlar her türlü sürprize açıktır. Biz bu maçı kaybedersek bu durum kimse için sürpriz olmaz. Ama biz kazanırsak tüm dünya için bir sürpriz olur. Yarın akşam kozumuz kaybetmekten korkmamak olacaktır. Gücümüz neye yetiyorsa onu zorlayacağız. Ben oyuncularıma ne hiçbir şey için 'yeter' derim, ne de hiçbir başarıdan tatmin olurum. Daha ilerisi hep vardır. Oyuncularım kaybetmekten korkmayacaklardır. En büyük tehlike kaybetme korkusudur. Bizde o yok. Şampiyonlar Ligi'nin en iyi 8 takımı arasına girip, 24 takımı geride bıraktık. Bu, önemli bir sonuçtur. Buraya gelinerek zaten önemli bir başarı kazanılmıştır. Bundan sonraki başarının ne anlama geldiğini tüm camia çok iyi bilir. Orayı hedefliyoruz.'' Fatih Terim, İstanbul'da oynanacak karşılaşma için avantajlı bir skor hedeflediklerini sözlerine ekledi .