Fatih Terim'den Real Madrid yorumu

Real Madrid maçı için düzenlediği basın toplantısında konuşan Fatih Terim çarpıcı açıklamalarda bulundu. Terim, "Kaybedersek kimse için süpriz olmaz. Ama biz kazanırsak dünyadaki herkes için sürpriz olur" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Real Madrid'in gücünü bildiklerini ve saygı duyduklarını ancak sahada kendi oyunlarını oynayacaklarını söyledi...

Terim, Real Madrid maçı için düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

'Kura olarak şampiyonluğu hedefleyen bir takımı çektik. Gerek kulüp, gerek Jose Mourinho, gerekse oyuncular olarak dünyanın en iyi kulübü, teknik direktörü ve oyuncuları. Real Madrid'e saygı duyuyoruz. Ama biz de buraya gelene kadar saygı duyulacak işler yaptık. Kimle oynadığımızı, rakibimizin kim olduğunu çok iyi biliyoruz ama Şampiyonlar Ligi'nde kendimizi ispat ettik. Bu iki maçta da oyuncularım çekinmeksiniz, korkmaksızın mücadele edecektir. Sahaya çıkarken endişemiz yok. Oynamaya çalışacağız, her şeyi deneyeceğiz. Umut ediyorum herkesin zevk aldığı 2 tane 90 dakika olur.

Çekilebilecek en zor kurayı çektik. Diğer 7 takımın yerinde olsam ben de Galatasaray'ı isterdim. Ama bu bizim nereden geldiğimizi, nereye gitmek istediğimizi değiştirmez.

Mourinho ile Porto'dan kalma eski bir dostluğumuz var. Kendisi maçı seyretmeye geldiğinde hoşgeldine gittim. İki dost arkada ne konuşursa onları konuştuk. Gerek Türk gerek İspanyol basını merak etti neler konuştuğumuzu. Ne konuşmadığımızı söyleyebilirim, ne konuştuğumuzu değil.

Takımıma, oyuncularıma güveniyorum. Manchester'in grubundan geldik, ardından Schalke'yi eleyip geldik. Her başarıyı zorlayacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Kendi ligimizin çok üstünde bir performansla Real Madrid'le veya bu seviyede baş edebiliriz. Sahanın içinde koşan, mücadele eden ve iyi top oynamaya çalışan bir takım olacak.

Futbol her şeye müsait bir oyun. Hiçbir zaman maç öncesi teslim olmadık, olmaz denilen şeyleri de yaptık. Oyun ne gerektiriyorsa öyle davranmaya çalışacağız. Kendi oyunumuzu oynayıp avantajlı skor almak bizim dileğimiz ama Real'le Bernabeu'da oynamak kolay değil.

Bu tip maçlar her şey müsait maçlardır. Eğer Madrid'e kaybedersek kimse için süpriz olmaz dünyadaki hiç kimse için. Ama biz kazanırsak dünyadaki herkes için sürpriz olur. Kaybetmek kolay kazanmak olay sözümle bu durum otuyor. Gücümüz neye yetiyorsa onu zorlayacağız. Oyuncularıma ne hiç bir şey için yeter derim, ne de hiçbir başarıdan tatmin olurum. Sahaya çıkınca kaybetmekten korkmayacaklardır. En büyük tehlike korkmak olacaktır. Buraya gelene kadar önemli başarı elde etmiştir, bundan sonraki başarının ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Kaybetmekten korkmuyoruz, kaybettiğimiz takım saygı duyduğumuz Real Madrid olacak. '