Türk Tekvandocular İlk Günde 4 Madalya Kazandı

Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası Moldova’nın başkenti Kişinev’de başladı.

Tekvando takımı, daha ilk günde iki altın, bir gümüş ve bir bronz kazandırdı .Şampiyona bu yıl 42 ülkeden 300 sporcuya ev sahipliği yapacak. Türk Milli Taekwonda Takımı, 8'i bayan toplam 16 kişiden oluşuyor.Şampiyonaya ev sahibi olan Başbakan Vladimir Filat’a siyah kuşak hediye edildi. Açılış konuşması yapan Başbakan Filat, ''Şampiyonanın ülkemizde düzenlenmesinden son derece mutluyum. Tüm sporcu ve antrenörlere başarılar dilerim.'' dedi.

Türkiye Taekwondo Fedarasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin, ''Takım iyi hazırlandı. Ümitler Avrupa Şampiyonası 2016 ve 2020 Olimpiyatlarına hazırlık mahiyetindedir. Başarılı sonuçlar çıkaracağımızı umuyorum.'' şeklinde konuştu.

Sporcular, şampiyonanın ilk gününde başkanı yalancı çıkarmadı, dört dalda dört madalya kazandırdı. Yaprak Eriş, 73 kilogram kategorisinde ilk turda Fransız Diallo Alimatou'yu 3-2 yenerek çeyrek finale yükseldi. Eriş, çeyrek finalde de Karadağlı Popovic Andjela'yı 6-0 ile geçti. Yarı finaldeki rakibi Rus Potapova Aleksandra'yı 5-4 yenen sporcu finale yükseldi. Finalde Yunan Mouka Aspasia karşısında 18-9 öne geçen Yaprak Eriş, Avrupa şampiyonu oldu.Nafia Kuş, 73 kilogram kategorisinde ilk turu maç yapmadan geçerek direkt yarı finale yükseldi. Yarı finalde Rus Ikaeva Alina'yı 14-13 ile geçen sporcu, adını finale yazdırdı. Finalde Norveçli Skaar Tina R.'yi 16-4 yenen Nafia Kuş, Ümitler Avrupa Şampiyonu oldu.Mehmet Korucu, 87 kg kategorisinde ilk turda Gürcü Natchkebia Beka'nın diskalifiye olmasıyla çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Yunan Aivaliotis Dimitrios'u 9-1 yenen sporcu yarı finale yükseldi. Yarı finalde Romen Roseanu Claudiu'yu nakavt eden Mehmet, adını finale yazdırdı. Finalde rakip Rus Taubolatov Rasul'e 15-9 yenilen Mehmet Korucu, Avrupa ikinciliğini elde etti. Ensar Uğuz, 87 kilogram kategorisinde ilk turu maç yapmadan geçti. Çeyrek finalde Azeri Bahmalov Aydin'ı 19-11 yenen sporcu, yarı finale yükseldi. Yarı finalde Rus Danilov Vladimir'e 7-4 yenilen Ensar Uğuz Avrupa üçüncüsü oldu.Karşılaşmaları izleyen Türk Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal, '' Ümidimiz gençler, daha başarılı olacağımızı umuyorum.'' dedi.

Şampiyona üç gün daha devam edecek. Türk takımı, ilk gün alınan galibiyetlerden sonra hedefini takım şampiyonluğu olarak açıkladı.