Turgutlu’dan Amerika’ya

Turgutlu Yedi Eylül İdmanyurdu takımında yetişen ve Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı alt yapısına transfer olan Olcay Çakır Türkiye’den WNBA’e draft edilen ilk Türk bayan basketbolcu oldu.

Daha önce Türkiye Bayan Basketbol Milli Takım Kaptanı Nevriye Yılmaz, 2003 yılında Phoenix Mercury tarafına transfer olmuştu. Olcay Çakır WNBA 3.tur 27. sıradan New York Liberty takımı tarafından draft edildi.
1993 doğumlu olan genç yetenek Fenerbahçe Bayan Basketbol takımı ile iki lig şampiyonluğu ve bir Cumhurbaşkanlığı kupası kazandı. Turgutluspor’un eski kaptanlarından olan Orhan Çakır’ın kızı olan Olcay Çakır’ın bu büyük başarısı ailesi tarafından da büyük mutlulukla karşılandı.

Ümit Milli takımda forma giyen Olcay Çakır, Türkiye’den WNBA draft edilen ilk bayan basketbolcu unvanını elde etti. Kariyeri başarılarla dolu olan genç yıldızın bu büyük başarıya imza atması Turgutlu’da da büyük yankı uyandırdı. Kariyerinde okul takımı şampiyonlukları, milli forma ile en iyi oyun kurucu, çeşitli turnuvalarda sayı kraliçelikleri elde eden Çakır, milli takımların yaş gruplarında sürekli forma giydi. 2012 Avrupa U20 şampiyonasında milli takımla birlikte Avrupa üçüncülüğü elden eden Çakır aynı zamanda turnuvanın en iyi oyun kurucusu seçildi.

Fenerbahçe Bayan Voleybol takımında bu sezon 4 dakika 32 saniye ortalama süre alan Olcay Çakır 3.8 sayı, 1.7 ribaund ve 1.6 asist ortalamalarıyla forma giyiyor.

Kaynak: İHA