Serkan Acar son yolculuğuna uğurlandı

Fenerbahçe'ye uzun yıllar hizmet eden efsanler arasına adını yazdıran Serkan Acar, son yolculuğuna uğurlandı.

Acar için kulüp binasında ve Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri 'nde tören yapıldı

Acar'ın naaşı ilk olarak, görev yaptığı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bulunan kulüp binasının önüne getirildi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri, Acar'ın ailesi ve yakınları ile mesai arkadaşlarının katıldığı törende duygusal anlar yaşandı. Helallik alınmasının ardından Acar'ın naaşı bu kez Dereağzı'nda bulunan Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'ne getirildi.

Kamp merkezinin önünde gerçekleştirilen törene Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, kulüp başkanı Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Selahattin Beyazıt, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve yardımcıları ile sarı-lacivertli futbolcular, diğer branşlardaki sporcular, şube yöneticileri, kulüp çalışanları, Acar'ın ailesi, yakınları ve kongre üyeleri katıldı.

Acar'ın Fenerbahçe bayrağına sarılı naaşı kamp merkezi önündeki sahada platform üzerine konuldu, üzerine karanfiller bırakıldı.

Törenin yapıldığı kamp merkezine büyük boyutta iki Fenerbahçe bayrağı ve ortasında da Serkan Acar'ın futbolculuk yıllarından büyük bir fotoğrafı asıldı. Daha sonra asılan pankartta 'Fenerbahçen bize emanet Serkan Ağabey ' yazısı yer aldı.


AZİZ YILDIRIM GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Acar'ın cenazesini ilk karşılayanlardan biri de Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım oldu. Yıldırım, yakın arkadaşı Serkan Acar'ın tabutunu görünce gözyaşlarına hakim olamadı...

Düzenlenen törende söz alan başkan Aziz Yıldırım ise, 'Serkan Acar'ın dostları, büyük bir dostumu büyük bir Fenerbahçeliyi kaybettik. Benimle yol arkadaşıydı. 15 sene başkanlığımda, ilk yöneticiliğimden itibaren bana yol arkadaşlığı yaptı. Güvenilir, sağlam karakterli, iyi günde kötü günde destek veren bir insandı. Kalbimin en derin yerinde acılar hissediyorum. 25 yıl beraber çalıştık. Her zaman için ailesini kırma pahasına insanları kırmayan, tüm Fenerbahçelilerin en acı günlerinde yanlarında ve yardımcı olan bir insandı. Bugün aramızdan ayrılıyor ama sarı ve lacivertin kestiği her noktada o da olacak. Hakkımız helal olsun dedik, ama bizim onda hakkımız yok. Onun bizde hakkı vardır. Bize hakkını helal etsin. Ailesi de böyle bir insana sahip olduğu için gurur duysun. Nur içinde yat Serkan kardeşim' dedi.

O BENİM HAYATIMDI


Küçük yaşta girdiği sinemada Ayşecik rolüyle Türkiye'nin sevgilisi olan, ardından hayatını Serkan Acar ile birleştiren Zeynep Değirmencioğlu da eşinin cenaze töreninde duygusal bir konuşma yaptı. 'O benim hayatımdı' diyen acılı eş, Aziz ve Ali Yıldırım'a da teşekkür etti.

Konuşmasına 'O benim hayatımdı. Bu, canım-aşkım-sevgilim gibi bir söz değil, gerçekten hayatımdı. Çünkü tanıştığımızda ben 14 o 20 yaşındaydı. Biz bir ömrü paylaştık, birlikte büyüdük' diye başlayan Acar, içindeki acıyı anlatmasının mümkün olmadığını belirtti.

Kendisinden önce kürsüye gelip 'Bizim Serkan'da hakkımız yok, onun bizde çok hakkı var, duyuyorsa eğer o hakkını bize helal etsin' diye konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a da teşekkür eden acılı eş, 'çok sevgili ağabeyim sayın Başkanımız Aziz Yıldırım'a ve çok sevdiğim kardeşim Ali Yıldırım'a her zaman her konuda yanımızda oldukları için sonsuz minnetlerimi sunuyorum. Allah onlardan razı olsun. Başkanım 'hakkımız yok' dedi ama onların hakkı hiçbir şekilde ödenemez' dedi.

Zeynep Acar sözlerini Serkan Acar'ın tüm arkadaşlarına, dostlarına, birlikte çalıştığı kişilere, 'Onlar benim kumam' diye tanımladığı ve Merhum'un her hafta buluşup maç yaptığı meşhur salı grubuna, kulüp personeline teşekkür ederek sürdürdü.

Acar son olarak 'Başkan arada ona takılırdı Ayşecik'in kocası diye. Ben Serkan'ın eşi olmakla hep gurur duydum, mekanı cenennet olsun' dedi.

Vefatıyla Fenerbahçe Kulübü'nü yasa boğan Acar'ın naaşı, Ateşehir Mimarsinan Camii'ne götürüldü. Serkan Acar, burada ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.