İbrahim Yazıcı: Bursaspor Zor Durumda, Böyle Götürülemez

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor'un zor durumda olduğunu ve böyle götürülemeyeceğini belirterek, "Stadyum tüm gelirleri ile Bursaspor'a verilmeli.Bu Bursaspor'un kurtuluşu olur. 2 sene geç olsun ama benim olsun yani Bursaspor'un olsun." dedi.

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor'un zor durumda olduğunu ve böyle götürülemeyeceğini belirterek, "Stadyum tüm gelirleri ile Bursaspor'a verilmeli. Bu Bursaspor'un kurtuluşu olur. 2 sene geç olsun ama benim olsun yani Bursaspor'un olsun." dedi.

Shareton Otel'de yapılan Bursaspor Olağan Divan Kurulu'nda konuşan Başkan Yazıcı, 'Sayın Başkanın kravatını düzelteceğiz, sıkmayacağız' şeklinde konuşma yapan divan kurulu üyesi İsmail Acar'a tepki göstererek, bu ifadeden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Yazıcı, "Benim kravatım düzgün, her zaman düzgün. Hatam varsa bundan özür dileyebilecek kadar medeni bir insanım." diye tepki gösterdi.

"BİZİM HİÇBİR GELİRİMİZ YOK"


Yazıcı, şöyle konuştu: "Sayın başkan doluyum demişti, ben ondan daha fazla doluyum. Yapamadıklarımız için haykıracağız ama haykıramıyoruz. Şeffaflık dediler, ben Bursaspor kadar şeffaf olan bir kulüp bilmiyorum. Devamlı denetim, her şeyi denetliyorlar. Mali Genel Kurulumuzu da yaptık. Kim neyi merak ediyorsa kulübe gelsin öğrensin dedik. Esas konu şu, şampiyon olduk doğru, bunlar geride kaldı. Biz şampiyon olduk diye ne zaman böbürlendik. Benim kadar vitrine çıkmayan bir başkan var mıdır bilmiyorum. Ben bunları hazmeden bir adamım. Ondan bir beklentimde yok. Keşke bir daha bize nasip etse ama başka bir arkadaşımız olursa onu da alkışlayacak insanım. Bursaspor öyle bir yere geldi ki şaşırmamak mümkün değil, şampiyon olduktan sonra rakamlar da uçuşmaya başladı. Bir adam alıyorsun trilyonlar, hata yapma lüksü yok. Öyle takımlar da var, bir adam alıyor fiyatı bizim takıma bedel ama oynamıyor. Öyle gelirleri var, bizim hiçbir gelirimiz yok. Sanica Boru Elazığspor'un gelirleri bizden fazladır. Medical Park Antalyaspor yazmış, ne para aldığını biliyorum. Bursaspor önüne yazı yazdıramaz, parayla her şey olmaz. Biz çalmadık kapı bırakmadık. Bunu ben tek başıma yapamam. Kapı kapı gidin, yok öyle bir şey. Bugün başkan çağırmadık kimse bırakmadı. Niye gelmediler. Gelselerdi Bursaspor nereye gidiyor görürlerdi, ama görüyorum ki kimse yok."

"BURSASPOR ZOR DURUMDA BÖYLE GÖTÜRÜLEMEZ"


Stadyum konusuna değinen Yazıcı, şunları ifade etti. "Benim kimse ile bir kavgam yok ama Bursaspor hakikaten zor durumda. Böyle götürülemez, mümkün değil. Yani çok sevdiğimiz Bursaspor farklı bir yerlere gelebilir. Transfer sezonu geliyor. Bir oyuncu alsanız milyon Euro'dan bahsediliyor. Bursaspor'un tenkit edilecek birçok şeyi olabilir. Ama ben tenkit etmiyorum. Şimdi Bursaspor'a bir stat yapılıyor. Seçim öncesi yerinde yapılacak dendi. O stat bizim çocukluğumuz stadı. Herkes dedi ki evet burada yapılacak. Sonra değişti. Kötü oldu demiyorum, kesinlikle, biz zaten evet dedik. Aklın yolu bir. Yerinde de kalsın, ona da destek veririz. Ama yeni yapılan stat hakikaten muhteşem stat. Bu stat Bursaspor varsa var. Bursaspor yukarılarda oynamazsa bu stat dolar mı? Bursaspor'un mutlaka bu konumunu koruması lazım."

"GALATASARAY ÖRNEĞİ VAR, GEÇ YAPILSIN AMA BİZİM OLSUN"


"Orada ince bir nüans var." diyen Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın belediye başkanı bir şeyi açıklamasını istiyorum. Arena diye bir stat yapıldı Galatasaray'a. Bunu Galatasaray yapmadı. Devlet her şeyi ile beraber verdi. Bu stadın çok ticari alanları var, çok güzel bir proje. Bu ticari alanları 10 yıllığına, buraya finans bulabilmek için, haklı da olabilir, 10 yıl sonra tekrar Bursaspor'a dönsün. Hepiniz bu işleri bilirsiniz. Şuan ki stadın altında uyduruk dükkanlar var, bunları bir tanesini tahliye edemedik. Yani devlet dairesine kiracı diye giren oradan çıkar mı. İki sene geç olsun ama hepsiyle benim olsun, Bursaspor'un olsun. Bursaspor'un yegane kurtuluşu, bu stadın her şeyi ile Bursaspor'un olmasıdır. Sayın Başbakan mı ona da gider söyleriz. 50 milyon koydu mu 100 daha koysun. Kaynak nasıl bulunur o ayrı bir konu ama bu stat mutlaka her şeyi ile Bursaspor'un olursa ki onun da yakın tarihte açıklanması lazım."

"BURSASPOR ANCAK BÖYLE AYAKLARI ÜZERİNDE DURUR"

Bitiş tarihinin geç de olabileceğini vurgulayan Yazıcı, "Bizim şuanda bir stadımız var. Geçe de razıyım. Ama tarihi şuysa, ben o tarihe göre, Galatasaray bir sene evvelinden satışlarını yaptı. Ben de bunun locasından tutun ticari şeşlerini, biz bunu yapmamız lazım. Bursaspor'un ayaklarının üzerinde duruşu ancak böyle olur. Gelin hep beraber bunu seslendirelim."

YAZICI SİNİRLENDİ

Yazıcı'nın ardından söz alan Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi'nin suçlanmasına tepki gösterdi. Pala'nın sözünü kesen İbrahim Yazıcı ise ayağa kalkarak büyük tepki gösterdi. Divan Başkanlık Kurulu üyesi Burhan Vatan'ın Yazıcı'ya müdahale etmesiyle gerilim daha da tırmandı. Yazıcı, Vatan'a, "Sayın Başkan sen konuş, o konuşmasın, benim olduğum yerde sen konuşma." diyerek tepkisini ifade etti.

PALA: HERŞEYİ İSTEMEK KOLAY, HERŞEYİ BURSA VERSİN, YÖNETİCİLİK YAP

Ardından sözlerine devam eden Semih Paha, şunları kaydetti: "Sayın Yazıcı niye sinirleniyorsunuz? Daha bir şey demedim ki. Dünyaya örnek bir stat yapıyor, bunu Büyükşehir Belediyesi yapıyor, Bursaspor için yapılıyor. Siz diyorsunuz ki hepsi benim olsun. Bak yapılıyor, camları takılıyor. 120 trilyon para lazım. Her şeyi istemek kolay, Havuzlu Parkı al, Özlüce'yi al, Otoparkı al, her şeyi Bursa versin, yöneticilik yap. Belediye çok müthiş bir yatırım yapıyor. Önce şu stadı bitirelim. Bunu el birliği ile çözüm bulmamız lazım. Eğer bu çözüm bulunmazsa belediye olarak bitirilecek. Burada Bursaspor daha çok şampiyonluklar görecek."

"FEVRİ OLMAMI YANLIŞ ANLAMAYIN"

Pala'ya cevap vermek için tekrar kürsüye çıkan Başkan Yazıcı, şu değerlendirmeyi yaptı: "Fevri olmamı lütfen yanlış anlamayın. Ben Bursaspor'un başkanıyım, menfaatlerini de konuşmak zorundayım. Bursaspor'un kurtuluşu, bu stat her şeyi ile Bursaspor'un olursa Bursaspor pozisyonunu sürdürür. Bununla ilgili bu yapılan statla ilgili yanlış bir şey mi söyledim. Ama bu stadın Bursaspor'un olması lazım. Şimdi ben tribünlere giden bir Bursaspor ise bana katkısı olmaz, ben bugün ki tribünleri dolduramıyorum. Yani Galatasaray isim hakkını dahi büyük paralara sattı. Localarını büyük paralara sattı. Bütün ticari şeylerini kendisi organize etti. Bunu istemeyi yanlış algılamanın anlamını anlayamıyorum. Şu kadar para lazım, doğru, ben bu işleri bilmeyen adam mıyım? Ama geç olsun gerekirse. Ama orada bir kiracıyı hayat boyu çıkartamazsınız. İlerisi için bu stat tümü ile bana değil, Bursaspor'a verilirse zirvede olur. Stat bir bitsin ile bu olmaz. Stat bitmeden bu olur, onu da pazarlarsın."