Galatasaray, Sanica Boru Elazığspor’u Rahat Geçti

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında kendi sahasında Sanica Boru Elazığspor’u 3-1 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında katılan Galatasaray Antrenörü Caludio Taffarel, önemli bir üç puan aldıklarını belirterek, “Önemli rakibe karşı oynadık. Potansiyellerini biliyorduk. Bize karşı yaratacağı sıkıntıları biliyorduk. Sezonun en önemli futbolunu oynamadık ama önemli olan üç puanı almaktı, biz bunu başardık. Son düzlüğe girildi. Bundan sonra maçlar kolay olmayacak. Golü erken bulmak büyük avantajdı, önemli üç puan aldık. Galatasaray evinde oynadığı maçı kazandı ve şampiyonluğa ne kadar inandığını gösterdi. Şu anda rakibimizin 7 puan önündeyiz. Fenerbahçe'nin maçı yarın. Baskı onların üzerinde olacak. Artık onların maçının sonucu bekleyeceğiz” dedi.

Taffarel, rakibin riskli bir sistemle oynadığını ve bu nedenle takımının rahat gol bulduğunu kaydetti.

Sarı-kırmızılı savunma oyuncusu Gökhan Zan, maçı kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, “Son haftalara girdikçe motivasyon ve konsantrasyonumuz artıyor. Bizim için önemli bir gelişme var. Kendi sahamızda maçlara iyi başlayamıyorduk bugün iyi başladık. Rakip üzerimize geldiği anlarda final paslarını iyi yapabilsek fark bile olabilirdi. İnşallah sezon sonuna kadar bu şekilde konsantrasyonumuz devam eder” diye konuştu.

Bir gazetecinin “Birçok maçta forma şansı bulamadınız ama bulduğunuz maçlarda iyi oynuyorsunuz?” şeklinde sorusu üzerine Gökhan, “Bizim sözleşmelerimizde ilk onbirde oynar kaidesi yok. Bizler çalışmaya devam edeceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Biz her zaman kendimizi hazır tutmaya çalışıyoruz. Forma verildikçe de elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” cevabını verdi.

Galatasaraylı futbolcu Yekta Kurtuluş ise, “Erken bulduğumuz gollerle maçı bitirdik. Stress yaşamadan bir 90 dakikayı geçirdik. Kalan maçlarımızı kazanıp şampiyonluğa alacağız” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA