Erkekler 200 Metre Olimpiyat Şampiyonu Abd'li Crawford 2 Yıl Men Cezası Aldı

Atletizmde 2004 Atina Olimpiyatları'nda erkekler 200 metre şampiyonu ABD'li Shawn Crawford'a 2 yıl men cezası verildi.

ABD Anti Doping Ajansı , erkekler 200 metrede 2004 Atina Olimpiyatları şampiyonu, 2008 Pekin Olimpiyatları ikincisi sprinter Shawn Crawford'ın, yapılması gereken yarışma dışı doping testleri için "bulunduğu yer hakkında bilgi vermediği" gerekçesiyle 2 yıl men cezası verildiğini açıkladı.

Dünya Salon Şampiyonası'nda 2001'de altın madalya kazanan 35 yaşındaki Crawford, ceza doğrultusunda 17 Nisan 2015'e kadar sportif faaliyetlere katılamayacak. Ayrıca yer bilgisini bildirmemenin başlangıç tarihi 17 Kasım 2012'den beri kazandığı madalya, puan veya ödüller geçersiz sayılacak.

Dünya Anti Doping Ajansı ve Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin dopingle mücadele yönetmeliğine göre 1,5 yıl boyunca 3 kez bulunduğu yer hakkında bilgi vermeyerek, bu periyottaki testlere katılmayan sporcular, kural ihlali yapmış sayılıyor.

Crawford'ın antrenörü Bobby Kersee, sporcusunun, son olarak geçen yılın haziran ayında ABD'nin Oregon eyaletindeki Eugene kentinde yapılan Londra Olimpiyatları'na katılabilme yarışlarında mücadele ettiğini hatırlattı. Kersee, Crawford'ın 7'nci olarak olimpiyat kotasını geçememesinin ardından emekli olduğunu belirterek, ceza verilmesinin anlamsız olduğunu ifade etti.

ABD Atletizm Federasyonu ise Crawford'ın, resmi olarak aktif spor kariyerine son vermek için doldurulması gereken evrakları bu yıl tamamladığı bilgisini verdi.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer / AP

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA