Yanal: İkinci Maçta Kazanmak İstiyoruz

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk karşılaşmasında Eskişehirspor – Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, yarı final karşılaşmalarının ikinci maçında kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Yanal, “Oynadığımız oyunun ve skor üstünlüğünün karşılığını alamayan bir takım olarak ikinci maçta bunu çevirmeye çalışacağız. Bunu çevirecek bir takımız.” dedi.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk karşılaşmasında oynanan Eskişehirspor – Fenerbahçe mücadelesinin ilk yarısı 1 - 1 beraberlikle sonuçlandı. Eskişehirspor’un 13. dakikada öne geçtiği karşılaşmada beraberlik golünü 20. dakikada Mehmet kaydetti.

Yarı final ikinci maçı ise 24 Nisan’da İstanbul’da oynanacak.Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, oynayacakları iki karşılaşmanın sadece ilk devresinin bittiğini söyledi.

“Oynadığımız oyunun ve skor üstünlüğünün karşılığını alamayan bir takım olarak ikinci maçta bunu çevirmeye çalışacağız. Bunu çevirecek bir takımız.” diyen Yanal, karşılaşmada rakibin karşı üstünlüğü ve ikinci yarıda skor üretemediklerini söyledi.

Yanal şöyle devam etti: “Oyuncuların bunu üzerinden atması ve gerekli olan skoru üretmesi gerekiyor. Önümüzde önemli maçlar var. Kazanmamız gereken maçlar var. Umarım ki önümüzdeki maçlarda skor üstünlüğünü elde ederiz.” Eskişehirsporlu futbolcu Veysel Sarı, iyi başladıkları karşılaşmada skor anlamında sonuca gidemediklerini söyledi.

Veysel Sarı bir puan alarak Kadıköy’de iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti.

Causic ise, zor bir karşılaşmada ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

KOCAMAN: İSTEDİĞİMİZ AVANTAJI SAĞLADIKFenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise, temel amaçlarının İstanbul’a avantaj sağlayabilmek olduğunu söyledi.

“Skordan yola çıkarsak bir avantaj sağladık. Maçın ilk yarısında Eskişehir skoru isteyen taraftı. Bunun için de oyun içinde topla daha etkin gözüküyordu. Golü yedikten sonra topu ileri doğru taşıdık. Çok doğru ve iyi ataklar yaptık. Kısa zamanda eşitliği sağladık ve oyunu sürekli öne geçmek için arayış içindeydik.” diyen tecrübeli teknik adam, ikinci yarı Eskişehirspor’un baskısına iyi oyunla karşılık verdiklerini söyledi.

Kocaman şöyle devam etti: “İlk yarıdaki doğru çıkışları ve baskıları yapamadık. Tekrar oyunu merkeze çektik ve eşitliği bozmak için girişimlerde bulunduk. Sonuçta bu kritik virajı geçtik.” Fenerbahçeli futbolcu Serkan Kırıntılı, yenik başladıkları maçta toparlanmasını bildiklerini ve 3 kupada hedeflerine devam ettiklerini söyledi.

Hasan Ali Kaldırım ise, deplasmanda Eskişehirspor maçlarının zor geçtiğini ancak alınan bir puanla avantajlı konuma geçtiklerini belirtti.