Tekin: “Tesis Şart”

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Aydın Şubesi Başkanı Tevfik Ata Tekin, Aydınspor 1923’ün tesisleşmesinin şart olduğunu söyledi.

Aydınspor 1923’ün bu yıl şampiyonluk yaşaması halinde 4 yılda üç şampiyonluk yaşayacağına dikkat çeken Tekin, “Başta Aydınspor 1923’e desteğini veren Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu,teknik heyeti, futbolcuları ve tüm taraftarı tebrik etmek istiyorum. Geçen yıldan kalan iskelet kadronun üzerine doğru transferler yapılması, grubun geçtiğimiz yıla göre daha az yarışmacı takımdan oluşması Aydınspor 1923’e avantaj sağladı. Özellikle Aydın’da oynanan maçlarda seyirci 12.adam değil, 15.adam gibi hareket etti. Tüm bu unsurlar birleşince sportif başarı yakalandı” dedi.

KALICI OLMAK İÇİN 3 ANA ETKEN
Aydınspor 1923’ün kadro yapısının korunup, üzerine yapılacak birkaç transferle daha üst liglere yükselebileceğini ifade eden Tekin, “Aydınspor 1923’te benim çalıştığım dönemde antrenmanlarımızı İncirliova ve Umurlu’da yapıyorduk. Aydınspor 1923’ün hak ettiği PTT 1. Lig ve Süper Lig’e ulaşabilmesi için kalıcı gelir, güçlü bir altyapı ve tesisleşme şart. Ama en önemlisi şu anda tesisleşme. Eğer ki bu unsurlar sağlanırsa Aydınspor 1923 daha üst liglerde yer alacaktır. Ayrıca, Aydın’ın futbol anlamında potansiyel barındıran ilçelerinin de profesyonel ligler için önü açılacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA