İzmir Süper Amatör Lif Play-Off Maçları

İzmir Süper Amatör Lig play-off grubu 4. hafta mücadelesinde Ödemiş Belediyespor, haftaya lider giren Foça Belediyespor’u 3-2 yendi.

Ancak Bornova ve Narlıdere’nin de galip olması nedeniyle Ödemiş’in doğrudan BAL’a yükselme şansı kalmadı. Kırmızı-lacivertlilerin ümidi BAL’dan gelen ekiple oynayacağı baraj maçına kaldı. Grubun yeni lideri Yeni Bornova oldu.

. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ maçı ayrı tribünlerde taraftarlarıyla birlikte izledi.

Rüzgarı arkasına alan Ödemiş ilk yarıda rakibine oranla daha baskılı bir oyun ortaya koyarken, 32’de Osman’ın şık pasında kaleci ile karşı karşıya kalan tecrübeli golcü İbrahim Kumcu takımını 2-1 öne geçirdi. 43’te Umur’un ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Serkan yumrukladı. İlk yarı 2-1 Ödemiş üstünlüğüyle bitti.

60’ta ani gelişen Ödemiş atağında İbrahim Kumcu sağdan ortaladı, Enes kafa vuruşuyla ağları gördü ve farkı ikiye yükseltti. Yetenekli oyuncu gol sevincinde tellere tırmanınca sarı kartla cezalandırıldı.

73’te Foça’da Kadir’in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta savunmanın bir türlü uzaklaştıramadığı topa çizgi üstünde dokunan Egehan, Foça’yı ümitlendiren golü kaydetti.

79’da Egehan’ın yakın mesafeden sert şutunu kaleci Turgay çıkardı. Foça’da 77 ve 80’de arka arkaya sarı kartlar gören Kadir kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. 86’da da daha önceden sarı kartı bulunan Enes, ikinci sarı kartla Ödemiş’i 10 bırakan isim oldu. Kalan sürede oynanan oyun gol getirmeyince maç 3-2 Ödemiş üstünlüğü ile bitti. BORNOVA VE NARLIDERE DE GALİP Çiğli’deki maçta Yeni Bornovaspor, Çandarlı Belediyespor’u 2-0 yendi. Narlıdere Belediyespor da Konak Belediyespor’u 3-2 yenerek avantajını korudu. Grubun yeni lideri Bornova olurken, ilk ikide yer alıp doğrudan BAL’a yükselecek ekiplerin belirlenmesi son haftaya kaldı .

Kaynak: İHA