Fikret Orman: Beşiktaş'tan Kimsenin Alacağı Yoktur

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğrencilerle biraraya geldi.

Fikret Orman, yaptığı açıklamada siyah - beyazlı kulüpten kimsenin alacağı kalmadığını söyledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde söyleşiye katılan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, burada açıklamalarda bulundu. Mali konulara değinen başkan Fikret Orman, "Transferde sağlam çalışmalar yapılmalı. Beşiktaş futbol manasında hızla büyüyecek. Quaresma ve diğer futbolcular ücretlerini almadığında motivasyonları düşüyor. Querasma’yı sevmiyor değilim. Geldiğimiz zaman içerisinde, sistemler olmadığı için hata yapmış olabiliriz. Bizden sonraki gelecek yönetimler sistem içerisine gelecek ve daha planlı hareket edecek. Bunun altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Gururla şunu söyleyebilirim: Geldiğimizde 200’e yakın alacak davası vardı. Şu an hiç öyle bir durum yok. Malzemecisine kadar Beşiktaş’dan kimsenin alacağı yoktur. Beşiktaş ayağa kalkmıştır artık.” ifadelerini kullandı.“

TEMMUZ SONUNA DOĞRU STADYUM TAMAMEN YIKILACAK”

Fikret Orman, soru cevap bölümüne geçmeden önce öğrencilere iş hayatı, hakkında bilgiler verdi. Daha sonra öğrencilerin Beşiktaş hakkındaki soruları cevaplandıran Fikret Orman, yeni yapılacak stat hakkında, “BJK İnönü Stadı'nın şu andaki formatı yuvarlak formatta ve daha çok atletizmle pistin kalkmasıyla birlikte eski yapıya göre yapılmış. Stadın yeni halinde yaklaşık olarak toplam 40 metre civarında arkaya kaymış olacak. Sahada 8 metre civarında aşağı inecek. İlk etapta zaten yıkım işi yok. Rihanna konseri zamanında yeni açık tribün yıkılacak. İETT araçlarının olduğu yerde de inşaat faaliyetlerimiz olduğu için işimiz arka tarafta. Bizim arka bölümdeki işimiz zaten 1,5 ay sürecek. 26 temmuzdaki konserden sonra stadın yıkımı tamamen gerçekleşecek." diye konuştu.

Beşiktaş’ın menfaatlerinin neyi gerektiriyorsa onu yapacaklarını söyleyen başkan Fikret Orman, Fernandes veya herhangi bir oyuncu için hem oyuncunun hem de kendilerinin mutlu olmaları gerektiğini dile getirdi.Orman, "Futbolcuların da bizim de memnun olmamız gerek. Fernandes'in 1 yıllık sözleşmesi var. Çok fazla detaya girmek istemem. Beşiktaş’ın menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Temel prensipler içerisinde Fernandes bizim de taraftarın da sevdiği bir oyuncu. Ben sözleşmesini uzatmak istiyorum. Şartlar bize uyduğu sürece sıkıntı yok." dedi.

“SAMET HOCA’YI BAŞARILI BULUYORUM”Göreve çok zor bir süreçte geldiklerini ve bunu bilerek göreve başladıklarını vurgulayanOrman, "Çok zor bir sürecin içerisine geldik. Samet hoca da aynı süreçte geldi. Samet Aybaba adam gibi adamdır. Benim başkanlık adaylığımda da süreç çok sıkıntılıydı. Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Geçen hafta Samet hocaya verilen tepki çok yersizdi. Bugun Beşiktaş üçüncü ise bunun altında Samet hocanın önemli bir katkısı vardır. Hocamızla geldiğimiz noktayı gayet başarılı buluyorum. Bu sene şampiyon da olmamız lazımdı. Ama geldiğimiz yerde başarılı." diye konuştu.

“EN BÜYÜK PROJEMİZ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ”Stadyum projesinden başka en büyük projelerinin kulüp tüzüğünde değişikliğe gitmek olduğunu söyleyen Fikret Orman, "Borçlar ödenir, her şey yapılır da, Beşiktaş’ı kaybettiğmiz zaman yerine gelmez. Stadyum filan önemli değil. Önemli olan Beşiktaş Kulübü'nün yapısı. Bunu değiştirmek için benden önce gelen yönetimlerle hızla bunu ele aldık ve gerçekleştirmeye başladık. Sadece sermaye değil aslolan, Beşiktaş’ta akıllı ve insanları ikna edebilecek kişiler tarafından yönetilmesidir. Bunu değiştirmek için adımlar attık. Yaklaşık olarak 2 bin 500’e yakın pırıl pırıl insanlar aldık. Artık Beşiktaş genel kurulunun karşısına bütçeyle çıkması gerektiğini ve yapılacakların bütçeyle anlatılması gerektiğini düşünüyorum. Kongrenin mayısa alınmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Avrupa kupaları planlamasını da daha uygun yapabiliriz bu şekilde. Kongrelerin mayıstan mayısa olması daha doğru olur. Bizim gibi Galatasaray da, Fenerbahçe de genel kurullarını mayıs ayına alacak. Birçok projeye başlıyoruz. Artık önümüzde 3 sene var. Seçime de daha çok var." şeklinde konuştu.

“GÖREVE GELDİĞİMİZDE FERRARİ VE AKTİF REKLAM DAVASINI KAYBETTİK”Göreve başladıkları anda siyah-beyazlı eski futbolcu Ferrari davasını kaybettiklerini kaydeden Orman, şöyle konuştu: “Biz geldiğimizde Ferrrari davasını kaybettik. İkincisi aktif reklam davasıydı. Bunlar gizli kapaklı şeyler değildi. Bunu herkes biliyordu. Bu süreçte seçimler oldu ve Demirören başkan seçildi. Bu transferler neden yapıldı diye hesap sorulacak diye bir şey yok. Ben tutup bu neden yapıldı diye soramam. Biz bu incelemeleri yaptırdık. Fakat Beşiktaş'ı yöneten kişiler şahsi çıkarlarını bir kenara koyup Beşiktaşlılıkla ve yüreğiyle hareket etmelidirler. Ben de ona göre hareket ediyorum. Bu borçlar olurken kamuoyunun önünde oldu. Demirören’e o zamanlar 'Çıldırt bizi başkan, parçala bizi başkan' diye bağırıyorlardı. Sorulacak tüm hareketler, hesaplar Beşiktaş menfaatine göre yapılacak. Onlara göre hareket edeceğiz. Ben bugüne kadar kamuoyunun beni yönlendirmek istediği gibi hareket ederdim; ama ben Beşiktaş menfaatlerine göre hareket edeceğim” açıklamalarında bulundu.Fikret Orman, BJK İnönü Stadı'nda son iki maçları kaldığını dile getirerek, şöyle konuştu: "Yeni stadyumda Beşiktaş’ın taraftar grubu için özel bir yer yaptım. Kapalı tribün ismi kapalı, gelen herkese açık. Bende çocuklarımla, arkadaşlarımla paramızı vererek giriyoruz.""SAMET AYBABA'NIN SÖZLEŞMESİ UZUN SÜRELİĞİNEDİR"Taraftarların teknik direktör Samet Aybaba'ya olan tepkileri haksız bulduğunu da belirten Orman, "Samet hoca Beşiktaşa uzun süre hizmet yapmış bir isim. Taraftar Samet hocaya karşı bir yalan rüzgarı estiriyor; ama biz hocamıza sahip çıkıyoruz. Bizim hocamıza kimsenin tepki vermesi haddine değildir. Samet hocanın sözleşmesi uzun süreliğinedir. Futbolda uzun süreli planlar yaparız; ama futbol skora başarıya odaklı bir oyun. Bu sürece katkıda bulunduğumuz sürece istikrarlı bir şekilde devam ederiz.” diye konuştu.

Panel, öğrencilerin başkan Orman'a plaket vermesiyle son buldu.