Halkbank Gazi Üniversitesi, Acıbadem Voleybol Ligi'ne Yükseldi

Bu yıl Bayanlar 2. Liginde mücadele veren Halkbank Gazi Üniversitesi Bayan Takımı, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'ne yükseldi.

Mavi-beyazlılar uzun ve sert geçen normal lig etabının ardından önce play-off'lara kalıp, buradan final grubuna çıktı. Alanya'da 14-15-16 Nisan tarihlerinde yapılan yükselme grubu finallerinde Çanakkale Belediyesi, Salihli Belediyesi ve Karşıyaka ile mücadele etti.

İlk maçında Çanakkale Belediyesi'ni 3-0 mağlup eden Halkbank Gazi, ikinci karşılaşmada Salihli Belediye'ye 3-0 yenildi. Son müsabakada favori gösterilen Karşıyaka'yı 3-2 yenen Halkbank Gazi Üniversitesi, önümüzdeki yıl Acıbadem Bayanlar Voleybol Liginde yarışma hakkını elde etti.

Lige yükselmeleri ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan Halkbank Gazi Üniversitesi Bayan Takımı Antrenörü Dr. Cengiz Akarçeşme, duydukları gurur ve mutluluğu tanımlayacak sözcük bulamadığını belirtti.

Uzun ve yorucu bir dönemden sonra bu noktaya geldiklerini ifade eden Akarçeşme, "İnanmıştık. İnanmasaydık, yaz sezonunda herkes tatil yaparken biz çalışmazdık. Tüm voleybol camiası takımımızın homojen yapısını biliyor. Kendimize özgü özelliklerimiz, başarı anahtarlarımızdan birisidir" dedi.

Halkbank camiasının kendilerine verdiği desteğin, zafere ulaşmada en önemli unsur olduğunu ifade eden antrenör Akarçeşme, "Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hasan Cebeci, Kulüp Başkanı Sayın Selahattin Süleymanoğlu ve Yönetim Kuruluna, Halkbank camiasına sonsuz teşekkür ediyoruz. Onlar güvendi, biz de onları mahçup etmedik" diye konuştu.

Ligde kalıcı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını herkesi bilmesi gerektiğini belirten Akarçeşme, Halkbank, Gazi Üniversitesi ve Ankaralı voleybolseverlerin desteğine ihtiyaç duyacaklarını sözlerine ekledi

Kaynak: İHA