Wesley Sneijder: Fatih Terim İçin Maçlarımızı Kazanmalıyız

Galatasaray’ın Hollandalı yıldız futbolcusu Wesley Sneijder, teknik diretörleri Fatih Terim’in kendileri için çok şey yaptığını belirterek, kalan maçları hocaları için kazanmaları gerektiğini söyledi.

Sneijder, geçen sene Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda şampiyonluk kupasının kaldırıldığının hatırlatılması üzerine, “Nerede olduğu önemli değil; kupayı kazanmak istiyoruz.” dedi.

Hollandalı yıldız, eşi Yolenthe Sneijder ile birlikte soğuk çay markası Lipton Ice Tea’nın reklam çekimi tanıtım toplantısına katıldı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Wesley Sneijder, ilk geldiğinde hem kendisinin hem de kulübünün beklentisinin yüksek olduğunu kaydederek, “Çünkü daha iyiye gidebileceğimi takıma katkıda bulunabileceği biliyordum. Bu sistem gereği biraz zaman aldı. Şimdi yüzde yüz başarıya ulaşmaktayım. Yavaş yavaş her şey daha iyiye gitti. Kendimi daha iyiye götürebileceğimi biliyorum.” diye konuştu.

Galatasaray’a geldiğindeki beklentilerinin sorulması üzerine yıldız oynucu, “Galatasaray Kulübü çok büyük bir kulüp olduğu için beklentilerim çok açık. Türkiye ligiyle ilgili de 4 – 5 tane iyi takım vardır, diğerleri de orta seviyededir şeklinde düşünüyordum. Ama ilk 2 – 3 hafta gördüm ki ligin kalitesi çok yüksek. Bu da beni çok mutlu ediyor. Çünkü üst seviyede bir ligde oynamak çok güzel bir şey.” cevabını verdi.
Geçen haftalarda da iyi futbol oynadıklarını gösterdiklerini dile getiren Sneijder, “Şampiyonluk için oynayacağımız için odaklanmamız lazım. Daha da çok çalışmamız lazım. Son 5 maç bizim için çok önemli.” ifadelerini kullandı.
Avrupa’daki hedeflerle ilgili de Hollandalı yıldız, “Son maçta da gördünüz Avrupa’da herkesi yenebiliriz. Gelecek yıl yarı final ya da final neden olmasın.” diye konuştu.

Sneijder, Fatih Terim’in cezası ile ilgili de “Hocamız olmadan oynamak zor; ama biz şimdi onun için daha fazla hırslanıp daha çok kazanmak istiyoruz. Fatih hoca bizler için çok şey yaptı ve yapmaya da hala devam ediyor. Bunun için de bu maçları onun için kazanmalıyız.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçeli futbolcuların Türkçe ders aldığı kendisinin ise bu konuda bir çalışması olup olmadığı yönünde bir soruya da Sneijder, “Öyle bir çalışmam yok, ancak bir yıl sonra basın toplantısını Türkçe yapalım.” cevabını verdi.
Sneijder, son olarak geçen sene Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda şampiyonluk kupasının kaldırıldığının hatırlatılması üzerine, “Nerede olduğu önemli değil; kupayı kazanmak istiyoruz.” karşılığını verdi .