Teknik Direktör Özyazanlar Açıklaması

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden ve sezonun tamamlanmasına 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da, büyük bir sevinç yaşanıyor.

Büyükşehir Belediyespor, dün deplasmanda İstanbulspor'a 2-1 yenilmesine rağmen gruptaki en büyük rakibi olan Fatih Karagümrük'ün de yenilmesiyle bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu matematiksel olarak garantiledi.

-İlk şampiyon takım-

Sezonun tamamlanmasına 3 hafta kala mutlu sona ulaşan Büyükşehir Belediyespor, Türkiye liglerinin ilk şampiyonu oldu. Sarı kırmızılı ekip, hafta sonu Fatih Karagümrük ile evinde oynayacağı karşılaşma sonunda ve 5 Mayıs'ta yine Diyarbakır'da oynanacak Bergama maçında şampiyonluk kutlaması yapacak.

-''Bu sevinci yaşattığımız için mutluyuz''-

Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul, şampiyonluk hedefine ulaştıklarını söyledi.

''Şampiyon olmak çok güzel. Bu sevinci yaşattığımız için mutluyuz'' diyen Doğrul, şöyle dedi:

''Bu kent farklı güzellikleri yaşamayı hak ediyor. Çok acıların yaşandığı bu bölgede futbolda bu başarıyı yakalamak çok önemli bir olay. Sezon başından var olan bizlerdeki inanç bizi mutlu sona ulaştırdı. Sezonun ilk haftasından bu yana biz bu maçı kaybedeceğiz mantığında olmadık. Olumsuzluklara bile pozitif yaklaştık ve başarı böyle geldi. Disiplin ve özveriden taviz vermedik. Bu mantık, futbolcu, teknik heyet ve yönetici arasındaki birlikteliği de perçinleştirdi. Kısacası Büyükşehir Belediyespor, bileğinin hakkıyla buralara geldi ve başarılı oldu. Bu yolda bize destek veren herkese teşekkür ediyor, teknik heyet ve futbolcularımızı da kutluyoruz.''

-''Buruk şampiyonluk''-

Büyükşehir Belediyespor'un başarılı Teknik Direktörü Turhan Özyazanlar da, buruk bir şampiyonluk yaşadıklarını söyledi.

Galip gelerek şampiyon olmak istediklerini belirten Özyazanlar, şöyle konuştu:

''Buruk bir şampiyonluk elde ettik. İstanbulspor'a yenilerek şampiyonluk hedefini yakalamamız bizim için buruk oldu. Aslında coşkuyla şampiyonluğumuzu kutlamak istiyorduk ama olmadı. Türkiye liglerinin en az puan kaybeden, en az yenilen, en fazla gol atan takımı olarak mutlu sona ulaşmak istiyorduk. Yani küçük hedeflerimizi elde ederek, büyük hedefimiz olan şampiyonluğa ulaşmayı planlıyorduk. Bunları belki başaramadık fakat işimiz daha bitmedi. Çünkü altyapı konusunda önemli adımlar atmak istiyoruz. Kalan maçlarımızda genç oyuncularımıza şans tanıyacağız ve gelecek sezonun takımını şimdiden oluşturmaya başlayacağız. Çok transfer yapan bir takıma karşıyım. Bu nedenle her yıl altyapısından oyuncu alarak yoluna ilerleyen bir takım yaratmak istiyoruz.''

Muhabir: Mehmet Çakan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Kaynak: AA