Tekirdağspor Trakya'dan Çıkamadı

Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Tekirdağspor, bitime bir hafta kala Tuzlaspor'un şampiyonluğunu ilan etmesi ile lige havlu attı.

Lig lideri ve şampiyonu Tuzlaspor'un 2 puan gerisinde kalan Trakya temsilcisi Tekirdağspor'un ligde yer alan diğer Trakya takımlarına karşı oynadığı maçlarda tam 10 puan yitirmesi kaçan şampiyonlukta önemli bir rol oynadı. Şampiyonluk hedefi ile başladığı Bölgesel Amatör Lig'de ilk iki haftayı iki beraberlikle geçen ardından inişli çıkışlı grafiğini devam ettiren ancak ikinci yarı ile birlikte vites yükseltip yükselişe geçen Tekirdağspor, 25. hafta maçında Lüleburgazspor'u Namık Kemal Stadyumu'nda oynanan maçta 3 - 0 mağlup etmesine karşın lider Tuzlasporun da sahasında İncirlispor'u aynı skorla mağlup etmesi nedeniyle bitime 1 maç kala lige havlu attı. Son haftaya 2 puan geride giren Tekirdağspor, lider Tuzlaspor'un son maçını ligden çekilen İzmit Çenesuyu Plajyoluspor ile oynamadan hükmen 3 puan alarak tamamlayacak olmasından ötürü şampiyonluk şansını yitirdi.

Bu sezon pek çok kez liderlik şansı gelmesine karşın liderlik koltuğuna bir türlü erişemeyen Tekirdağspor'un şampiyonluğu kaybetmesinde ilk yarıda, özellikle de Trakya takımları ile oynadığı maçlarda kaybettiği puanlar etkili oldu.

Sezonun ilk yarısında 15 ikinci yarısında ise 8 puan kaybı yaşayan Tekirdağspor'un şampiyonluk hedefine erişememesinde ilk yarıda kaybedilen 15 puanın yanı sıra ligde yer alan diğer Trakya temsilcilerine karşı kaybedilen 10 puanda etkili oldu. 2 puanla şampiyonluğu kaçıran Tekirdağspor için lig boyu yaşanan 23 puanlık kayıp büyük bir kayıp olarak dikkat çekti.

Tekirdağspor'un ligde puan kaybettiği haftalar, rakipleri ve yaşadığı puan kayıpları ise şöyle: “1.Hafta Hereke Yıldızspor (D)2 puan, 2. Hafta Sultangazispor (D) 2 puan, 4. Hafta Tuzlaspor (D) 3 puan, 6. Hafta Sultanbeyli Belediyespor (D) 3 puan, 8. Hafta Çerkezköyspor (D) 3 puan, 12. Hafta, Lüleburgazspor (D) 2 puan, 16. Hafta Babaeskispor (D) 3 puan, 19. Hafta Sultanbeyli Belediyespor (E) 3 puan, 24. Hafta Edirnespor Gençlik (D) 2 puan .

Kaynak: İHA