Şehzade Mehmetli Öğrenciler, Güreşte İki Madalya Kazandı

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi, Sakarya'daki Türkiye Güreş Şampiyonası’ndan bir birincilik ve bir ikincilikle döndü.

Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor bakanlıkları tarafından düzenlenen 2012-2013 eğitim öğretim yılı okul sporları müsabakaları kapsamındaki 15-16 yaş Türkiye Greko-Romen ve Serbest Güreş Şampiyonası, Sakarya Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Müsabakalara il ve grup seçmelerinden dereceye giren Greko-Romen stilde 44 ilden 191 ve serbest stilde 40 ilden 181 güreşçi katıldı.

Takım halinde dereceye giren illere kupaları ve sıkletlerinde ilk üç dereceyi kazanan güreşçilere madalyaları, yetkililer tarafından verildi.

Çekişmeli geçen müsabakalara Manisa'yı temsilen katılan Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi öğrencilerinden serbest 100 kiloda güreşen Deniz Yasak şampiyon, Greko-Romen 46 kiloda Selman Çubukçu ikinci oldu. Sporcularını kutladığını belirten okulun güreş antrenörü Behçet Karaca, "Hedefleri olan bir okulu. 2012 yılında Türkiye şampiyonu olan güreşçimiz Eyüp Sayan'ı, sakatlığı yüzünden güreştiremedik. Kendisi yıldız milli takımında çalışmalarına ve tedavisine devam etmektedir. Çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği veren başta Okul Müdürümüz Giray Kara'ya, yönetimimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Müdür Kara ise, "Güreşin marka okuluyuz. Öğrencilerimi ve hocalarını, bu büyük başarıdan dolayı yürekten kutluyorum. Okul olarak ata sporumuz güreşe altyapıdan yeni yetenekler kazandırmak için desteğimiz devam edecektir." şeklinde konuştu.