Eskişehirspor'da Gözler Türkiye Kupası’na Çevirildi

Spor Toto Süper Lig’de deplasmanda oynadığı Fenerbahçe karşılaşmasını 1-0 kaybeden Eskişehirspor, hedefini Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynayacağı yarı final ilk maçına çevirdi.

17 Nisan’da kendi evinde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan kırmızı siyahlı takım antrenmanlarına başladı.

Süper Lig’in 29. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşan Eskişehirspor, ilk yarısını beraberlikle kapattığı maçta ikinci yarı yediği tek golle mağlup oldu. Bu skorla 39 puanla 9. sıraya gerileyen takım, ilk 4’e girerek yakalamak istediği Avrupa hedefini de zora soktu. Fenerbahçe maçı sonrası Eskişehir’e dönen Siyah-kırmızılı kafile çalışmalarına ara vermeden başladı.

Ziraat Türkiye Kupası’nda 17 Nisan’da kendi evinde Fenerbahçe’yi ağırlayacak olan Eskişehirspor, kupada finale kalmak istiyor. Eskişehirspor Hanefi Demirkol tesislerinde bir araya gelen futbolcular, kupa mesaisi için ilk antrenmanına çıktı. Saha içinde toplanan futbolcular Teknik Direktör Ersun Yanal ile bir süre toplantı yaptı. Daha sonra düz koşulara başlayan futbolculardan Fenerbahçe maçında oynayanlar jenerasyon çalışması yaptı. Geri kalan futbolcular da normal antrenmanlarına devam etti. Fenerbahçe maçında ayağına darbe alan Alper Potuk, sağlık ekibiyle birlikte yürüyüş yaptı.Yaklaşık 3 haftadır sahalardan uzak kalan Tello ise takımla birlikte antrenmanlara çıktı. TARAFTARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZEskişehirspor Sportif Direktörü Zafer Tüzün de, Fenerbahçe’ye karşı çok üstün bir futbol oynamalarına rağmen 3 puana sahip olamadıklarını söyledi.

“Ama ne olursa olsun Eskişehirspor’un Kupa’da Avrupa’ya gidebilme yolunda hedefi devam ediyor.” diyen Tüzün, takıma her an destek veren taraftarla birlikte kupada en iyi skoru alarak rövanşa çıkmak istediklerini ifade etti.