Yalovaspor ve Çiftlikköy Belediyespor Maçında Arbede

Yalovaspor ile Çiftlikköy Belediyespor arasında oynanan Süper Amatör Küme mücadelesinde tribünlerde ve müsabaka sonrasında olaylar çıktı.

Yalova Süper Amatör Küme’nin 19.haftasında Yalovaspor ile Çiftlikköy Belediyespor, Atatürk Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. İlk yarısı 1-0 Çiftlikköy’ün üstünlüğüyle sona eren mücadelenin ikinci devresinin son bölümlerinde 2 Yalovaspor taraftarı, açık tribünden Çiftlikköy taraftarlarının olduğu alana gitmeye çalıştı. Burada 2 taraftar, polis engeliyle karşılaştı. Daha sonra kapalı tribündeki Yalovaspor taraftarları da şeref tribününü geçerek tellerin üzerinden açık tribüne geçmeye çalıştı. Ancak polis, bu taraftarlara da copla müdahale etmek zorunda kaldı.

Diğer yandan şeref tribününde de kavga çıktı. Çiftlikköylü yöneticiler, Yalovaspor taraftarlarının saldırısına uğradı. Olaylar esnasında Yalovaspor Kulübü Başkanı Tamer Erbul, yüzünden yaralandı. Maçın ardından saha içinde 2 takım oyuncuları da kısa süreli tartıştı.
Yeşil Kırmızılı takımın yöneticileri, kavgayı ayırmaya çalışırken, şeref tribünündeki olaylara polis müdahale etti. Tribünlerde kavga devam ederken, saha içinde futbolcuların mücadelesi sürdü ve karşılaşma 1-1 tamamlandı. Ancak olaylar saha dışında da devam etti.

Her 2 takım taraftarları birbirlerine taş atarken, polis ekipleri konuk Çiftlikköy Belediyespor taraftarlarını Atatürk Spor Salonu bahçesinde çember içine aldı. Bu kez kavga Çiftlikköy taraftarları ile polis arasında yaşandı. Asayiş Şube Amiri, Çiftlikköy taraftarlarına 'Taş atmayın' uyarısında bulundu, bu kez Kırmızı Siyahlı ekibin taraftarları ile Emniyet Amiri arasında arbede çıktı. Çevik Kuvvet ekipleri taraftarlara copla müdahalede bulunurken, Çiftlikköy Belediyespor Kulübü Başkanı Abdurrahman Tutuğ, polis tarafından gözaltına alındı.

Ayrıca 2 Çiftlikköylü taraftar da polis ekiplerince gözaltına alınırken, olayların yatışmasından sonra Çiftlikköy taraftarları, otobüse bindirilerek il merkezinden ayrıldı.Bu arada Atatürk Stadyumu’ndaki olaylarda kapalı tribünde ilk belirlemelere göre 72 koltuğun kırıldığı öğrenildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün raporuna göre stattaki maddi zararın açıklanacağı belirtildi .