Sarı Kırmızılı Ekip, Sezonun Tamamlanmasına 3 Hafta Kala En Yakın Rakibine 12 Puan Fark Atarak Şampiyonluğunu İlan Etti

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, sezonun tamamlanmasına 3 hafta kala matematiksel olarak şampiyonluğu garantiledi.

İstanbulspor ile bugün deplasmanda oynanan karşılaşmayı 2-1 kaybeden sarı kırmızılı ekip, puan cetvelinde en yakın takipçisi olan Fatih Karagümrük'ün de yenilmesi nedeniyle aradaki 12 puan farkı korudu. Böylece sezonun tamamlanmasına 3 hafta kala şampiyonluğunu matematiksel olarak garantileyen Büyükşehir Belediyespor, mutlu sona ulaştı.

Büyükşehir Belediyespor, bu sezon deplasmanda oynadığı 16 maçta aldığı 10 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 4 beraberlikle 34 puan topladı. Sarı kırmızılı ekip, bu puanla Türkiye profesyonel futbol liglerinde mücadele eden 124 takım arasında deplasman maçlarının en başarılı ekibi oldu.

-En az yenilen takım-

Büyükşehir Belediyespor, oynadığı 31 maçta sadece 2 yenilgi alarak, Türkiye profesyonel futbol liglerinde mücadele eden takımlar arasında en az mağlubiyet alan ekip oldu. Sarı kırmızılı ekip ayrıca 31 maçta kalesinde 17 gol görerek 2. Lig Kırmızı Grup'taki Balıkesirspor'un ardından bu sezon Türkiye profesyonel futbol liglerinin en az gol yiyen ikinci ekibi oldu.

Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ve Altınorduspor şimdiye kadar kendi evlerinde oynadıkları 14 maçta rakiplerine yenilmeyerek iç sahada en başarılı takımlar durumunda.

-Emrah Metoğlu, 19 gol attı-

Büyükşehir Belediyespor'un tecrübeli ismi Emrah Metoğlu attığı gollerle takımını sırtlayan isimlerin başında yer aldı. Tecrübeli oyuncu, bu sezon oynadığı karşılaşmalarda 19 kez rakip fileleri havalandırarak, sarı kırmızılı takımın en golcü oyuncusu oldu.

Muhabir: Mehmet Çakan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Kaynak: AA