Sanica Boru Elazığspor, Ligde Kalmak İçin Direniyor

Sanica Boru Elazığspor sahasında ağırladığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u ikinci yarıda oyuna giren Volkan Yılmaz’ın ayağından bulduğu gol ile 1-0 yendi.

Spor Toto Süper Ligin 29. haftasında Sanica Boru Elazığspor kendi evinde ağırladığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u, tek golle geçerek kalan haftalara umutla girdi.Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, ”Maçtan önce ki tabi ki aklımıza gelen Akhisar kazanırsa ne olacak, tabi ki biz kazanırsak sorusuydu.” dedi.

Vural, ”Hiçbir zaman arkaya bakmayacağız. Biz kazanırsak 36 puanlı iki takımın ensesinde olacaktık. Birinci devre iki takımda pozisyon bulamadı. Kaza ile bir gol yemek ve akabinde gol atmak için tempolu oyun gerekti.” diye konuştu.

Belediye takımının sahayı avantaj olarak kullandığını ve savunmayı istediği gibi oynattığına dikkat çeken Vural, "Onlara bir puan yarıyordu fakat bize yetmiyordu. Onlar hücum oynadılar ve biz onlara ortak olduk." ifadelerini kullandı. Özellikle pozisyonların ikinci yarıda olduğunu Orhan’ın sakatlanmasının planlarını biraz bozduğunu da ifade eden deneyimli teknik hoca, "Eren’in oyuna alınması ve Sinan’ın çıkması ile volkan girdi. Volkan’ın takımın ligde kalması adına attığı gol ile bize olan bize bütün borçlarını ödedi ve kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Taraftarlarının verdiği desteğin çok önemli olduğunu ve zaman zaman düşen tempo da bize destek verdiklerini, taşkınlık ve kulübe zarar verici olaylar çıkarmadıklarına dikkat çeken Vural, hakikaten insan kazanılsın bekliyor, diğer takımların taraftarlarından gördükleri zararları herkes görüyor taraftarlarımız bu sene bize çok destek verdi şeklinde açıklamada bulundu.

Sanica Boru Elazığspor savunma oyuncusu Ahmet Görkem Görk, "Kazanmamız gereken bir maçtı.
Akhisar Kaşımpaşa’yı yendi. Bizimde kazanmamız gerekiyordu. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum, şuan bir şey söylemek için çok erken ama ligde şuan avantaj yakaladık diyebilirim." dedi.

Elazığsporlu İvan Sesar, "Öncelikle bu maç çok önemliydi ve çok zordu. 3 puanı aldığımız için mutluyuz. İnşallah önümüzdeki maçları kazanacağız ve önümüze bakacağız." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, “Oynamak çok gol pozisyonuna girmek işin hikâyesi gerçek olan Elazığ’ın bir defa gelip gol atması.” diye konuştu.

Korkmaz, ”Maçın geneline baktığımız zaman iyi oynayan çok gol pozisyonuna giren ilk yarıda ve ikinci yarıda aynı, hiç değişmeyen takım var ama dediğim gibi bu hikâye Elazığ bir defa geldi ve Gol atıp 3 puanı aldı." diye konuştu.

Son haftaları değerlendirirmisiniz sorusu üzerine Korkmaz, “Ligi değerlendirmek istemiyorum ben kendi takımım ile ilgilenmek istiyorum, ben kazanmadıktan sonra öbür taraf beni ilgilendirmiyor." şeklinde açıklamada bulundu.İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Ekrem Ekşioğlu, "Her maç iyi mücadeleye sahne oluyor. Her iki takımın da puana ihtiyaç vardı. Aslında burada beraberliğe üzüleceğimiz maçı maalesef mağlup bitiriyoruz. Belki de Elazığ’ın kaleyi bulan ilk şutu gol oldu. Zaman aman ataklarımız oldu rakibinde öyle tabi. Bu süreçte gereken mücadeleyi göstereceğiz, bunun üstesinden geleceğiz tekrar ekibimizi tebrik ediyorum." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye sporlu Ömer Can Sokullu ise, "Üzüldüğümüz bir karşılaşma oldu açıkçası. Bugün Akhisar’ın kazanması ve bize doğru yaklaşması orayı karıştırdı. Bizim maçı mutlak kazanmamız haline getirdi maçı ve kazanmaya gelmiştik zaten. Yenip puan farkını açmak istiyorduk ama olmadı Gaziantep maçı artık çok daha önem kazandı.“ ifadelerini kullandı.