Karateciler Sibirya'dan 3 Madalya İle Dönüyor

Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Karate erkek ve bayan milli takımları, Rusya’nın Tyumen kentinde düzenlenen Karate 1 Premier League maçlarında bir gümüş ve iki bronz madalya etti.

Erkek kata takımı gümüş madalya alırken, erkekler kumite 60 kiloda Aykut Kaya, 75 kiloda ise Serkan Yağcı bronz madalya elde etti. Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları’na hazırlanan karateciler hafta sonunda Rusya’nın Tyumen kentinde düzenlenen Karate 1 Premier League Turnuvası’na katıldı.

Karate takviminin en prestijli organizasyonlarından biri olan ve bir ayağı İstanbul’da düzenlenen turnuvada 26 ülke mücadele etti.

Türk karateciler, turnuvayı bir gümüş ve iki bronz madalya ile tamamladı. Arslan Çalışkan, Orçun Duman ve Metin Sofuoğlu’ndan oluşan erkek kata takımı ilk maçında Güney Afrika’yı 5-0 ile geçtikten sonra finalde Mısır ile karşılaştı. Mısır’a 4-1 kaybeden Erkek Kata Takımı gümüş madalyada kaldı.

Erkekler 60 kiloda ilk turda Ulugbek Mukhsimov’u (Özbekistan), ikinci turda Amir Munzuk’u (Rusya) ve üçüncü turda Faziljan Sabirov’u (Özbekistan) yenerken başarılı maçlar çıkaran Aykut Kaya grup finalinde Mısırlı Ali Muhammed’e son 30 saniyede verdiği puanla yenilerek altın madalyanın uzağında kaldı. Kaya, bronz madalya maçında Güney Koreli Gu Ju Seong’u maçın bitmesine 13 saniye kala 11-3 teknik nakavtla mağlup ederek üçüncülük kürsüsüne çıktı.

75 kiloda zorlu bir kura çeken Serkan Kaya, ilk turda Dünya Şampiyonası’nda kaybettiği Ukraynalı Horuna’ya maçın bitmesine beş saniye kala verdiği puanla yenildi. Rakibinin finale çıkmasının ardından repesaj maçlarına çıkan Yağcı, sırasıyla Vitaliy Vasilov (Rusya), Yermek Aynazarov (Kazakistan) ve Igor Abdrakhmanov’u mağlup ederek bronz madalya kazandı. 67 kiloda Burak Uygur, 84 kiloda Emre İpek ve artı 84 kiloda Yaser Şahintekin üçüncülük maçlarını kaybederek kategorilerinde beşinci sırayı aldı.

Dereceye giren sporculara Karate 1 Premier League’in bugüne kadar verilen en yüksek para ödülleri verildi.

Birinci olan karateciler 1000’er euro kazanırken, ikinciler 600, üçüncüler ise 400’er euro kazandı. TURNUVALAR ÖLÇÜ DEĞİL Kafileyle birlikte Tyumen’de bulunan Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan turnuvada alınan sonuçların Avrupa Şampiyonası için ölçü olmayacağını söyledi.

Bayan takımını Tyumen’e yedeklerden oluşan bir kadroyla geldiğini ifade eden Delihasan ”Avrupa Şampiyonası’na henüz dört hafta var. Hazırlık dönemi devam ediyor. Gelecek hafta İstanbul’da düzenleyeceğimiz Boğaziçi Açık Turnuvası’na tam takım olarak katılacağız ve son durumumuzu göreceğiz” dedi.

Rusya Karate Federasyonu Asbaşkanı ve Tyumen Bölgesi Karate Federasyonu Başkanı Andrei Potapov, Türkiye’nin organizasyona katılmasından mutlu olduklarını söyledi.

Gelecek yıllarda da Karate 1 Premier League’i düzenlemek için WKF’ye başvuruda bulunduklarını belirten Potapov, organizasyonu daha da mükemmel hale getirmek için çalışacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA