Fenerbahçeli Kaleci Volkan Demirel Açıklaması

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, Eskişehirspor karşısında aldıkları 3 puanın ardından hedefledikleri yolda adım adım devam ettiklerini ifade ederek, "Bugün iyi oynamak veya pozisyonlar bulmak değil, bize sadece gol gerekiyordu" dedi.

Volkan Demirel, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile yaptıkları çeyrek final rövanşı nedeniyle takımın yorgun olduğunu dile getirerek, "Maçı en kötü ihtimalle 1-0 kazanarak devam etmek istiyorduk. İyi oynamak veya pozisyonlar bulmak değil sadece bize gol gerekiyordu. 3 puanı alarak hedeflediğimiz yolda adım adım devam ediyoruz. Arkadaşlarım çok yorgunlardı, mücadele eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Performansına yönelik eleştirilerle ilgili bir soru üzerine Demirel, hatalı goller yediği maçlarda da kötü oynadığını düşünmediğini ve bu konuya fazla takılmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Tabii ki hatalı goller yemişimdir ama çok kötü oynadığımı hiçbir zaman düşünmüyorum. Eleştirilere iyi veya kötü alıştım artık, benim için hiçbir önemi yok. Maçlar kalecilerin istediği gibi geçtiği taktirde kaleci kendisini gösterebiliyor ama bazı pozisyonlar oluyor ki atlamaya bile gerek kalmıyor. 'Volkan niye uçmuyor yatmıyor' diyorlar. Bu goller yine olacaktır ilerleyen günlerde. Elimden geldiğince performansımı ileriye çekmeye çalışıyorum."

Galatasaray'ın lig maçlarını kendilerinden bir gün önce oynamasının stres yaratıp yaratmadığı sorusu üzerine de Volkan, "Rakiplerimizin ne yaptığı bizim için önemli değil. Biz yolumuza bakıyoruz. 3 kulvarda da en iyi şekilde bitirmek istiyoruz" dedi.

Savunma oyuncusu Ziegler ise basın toplantısında, karşılarında güçlü ve formda bir takım bulacaklarını iyi bildiklerini belirterek, şunları söyledi:

"İyi çalıştık, epey de efor sarf ettik, iyi bir enerjiyle oynadık. Bizim için son derece olumlu bir durum. Hem Fenerbahçe için hem taraftar için. Umarım böyle de devam eder. Bundan sonrası için her maç final. Bu baskı da var tabii ki ama iyi oyunculardan kurulu bir takımız ve yapmamız gereken şeyi biliyoruz."

Muhabir: Serdal Kalaycı - Erkan Tiryaki / Ercan Doğan / İlknur Çetinbaş

Yayıncı: İbrahim Uyar

Kaynak: AA