Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman Açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor'u 1-0 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "33. haftadaki maçı final havasına çevirmek istiyorsak kazanmalıydık" dedi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, kazandıkları için bütün oyuncularını canıgönülden kutlayarak karşılaşmayla ilgili şunları söyledi:

"Mutlaka kazanmaya ihtiyacımız vardı. Sadece hafta başındaki puan farkından dolayı değil, aynı zamanda rakibimizin bir gün evvel kazanmasından dolayı ve 33. haftadaki maçı final havasına çevirmek istiyorsak kazanmalıydık. Eskişehirspor, karşımıza çıkacak en zor rakiplerden birisiydi. Oyuncularım zor bir iş yapıyorlar. Arka arkaya hem zihinsel olarak baskı altında oldukları hem de rakiplerin kuvvetli olduğu bir dönemde kazandılar. Kazandığımız için ve verdikleri büyük mücadele için bütün oyuncularımı canıgönülden kutluyorum."

-"Yelkenlerimize rüzgar, kaslara enerji kattı"-

"Böyle bir dönemde böyle bir takımı geçmenin kendilerine 3 puanın yanında büyük moral verdiğini ifade eden Kocaman, "Önümüzdeki haftalar için yelkenlerimize rüzgar ve kaslara biraz daha koşacak enerji kattı. Yoğun tempoda Eskişehirspor maçı öncesi kamp yapmayarak futbolcularını biraz da olsa rahatlatmak istedim. Bu dönemde sadece fiziksel yıpranma olmuyor, zihinsel yıpranma da oluyor. Bu da bunu biraz olsun giderecek şeylerden birisiydi. Takımımız kapasitesi yüksek, iradesi yüksek oyunculardan oluşuyor. Sonuna kadar zorluyorlar. Sonuna kadar da zorlayacaklar gibi görünüyorlar" ifadesini kullandı.

Fenerbahçe'nin son 3 maçta 6 isabetli şut atıp dördünü gole çevirdiği ifade edilerek yöneltilen bir soruya Kocaman, "Kesinlikle dönemsel. Çok fazla isabetli şut bulduğumuz ama gol atamadığımız maçlar da oldu" cevabını verdi.

Kocaman, "Yöneticilerin, UEFA Kupası'nı alacağınız yönündeki açıklaması takımda baskı oluşturuyor mu-" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Şampiyonluk çok kolay bir şey değil. Sporcular bunun değerini ve zorluğunu fazlasıyla biliyorlar. Yöneticilerin bu şekilde konuşması takıma olan inançlarından kaynaklanıyor. 25 Nisan'da Benfica ile buna benzer ağır bir karşılaşma oynayacağız. Bu işin ne kadar zor olduğunun farkındayız. Ona göre hareket ediyoruz."

Sakatlıkları bulunan futbolculardan Sow'un Emre Belözoğlu'na göre daha iyi olduğunu kaydeden Kocaman, "Sow'u sanki kupa maçında kadroya alabiliriz gibi görünüyor. Emre için belki bir kademe daha beklemek gerekecek ancak ikisi de son derece hızlı bir şekilde iyiye gidiyor" dedi.

Muhabir: Serdal Kalaycı / Ercan Doğan / İlknur Çetinbaş

Yayıncı: İbrahim Uyar

Kaynak: AA