Fenerbahçe evinde kazandı

Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Eskişehirspor'u 1-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe kendi sahası Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Eskişehirspor ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda sarı lacivertli ekip, 52. dakikada Cristian Baroni'nin attığı golle Eskişehirspor'u 1-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 55'e yükselterek 4 puan geriden lider Galatasaray'ı takibini sürdürdü. Eskişehirspor ise 39 puanda kaldı.

AYKUT KOCAMAN'IN REVİZYONU
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor ile yaptıkları maçta, Lazio maçının 11'inden iki değişiklikle takımını sahaya sürdü.
İtalyan ekip karşısında UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanşında forma giyen Caner Erkin, ligde sarı kart cezalısı olduğu için 18 kişilik kadroda yer almadı. Roma'da ilk 11'de bulunan Selçuk Şahin de teknik direktör Kocaman'ın tercihiyle yedekler arasında maça çıktı.

Selçuk Şahin'in yerine, hastalığı geçen Mehmet Topal görev aldı, Caner'in yerine de Mehmet Topuz ilk 11'de şans buldu. Bu değişikliklerin ardından, genelde orta alanın sağında görev yapan Kuyt bu kez solda forma giydi, Mehmet Topuz ise orta alanın sağında yer aldı.

Fenerbahçe'de sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren ve bu maça kadar çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Emre Belözoğlu ile Moussa Sow da 18 kişilik kadroda bulunmadı.
Sarı-lacivertli ekipte 18 kişilik kadronun dışında kalan diğer isimler, Hasan Ali Kaldırım, Stoch, Orhan Şam, Serdar Kesimal, Sezer Öztürk ve Recep Niyaz oldu.

İLK 15 DAKİKADA ESKİŞEHİRSPOR BASKISI
Karşılaşmanın başlarında Eskişehirspor, UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale kalma başarısı gösteren yorgun Fenerbahçe önünde net pozisyonlar bulan taraftı. Aykut Kocaman'ın düşük tempolu oyunu benimsemesi nedeniyle rakibini şaşırtmak isteyem Ersun Yanal'ın öğrencileri bu sürede 2 net fırsattan yararlanamadı. 7. dakikada Erkan Zengin'in ceza sahası dışından gönderdiği topta, Volkan'ın uzanması bir şeyi değiştirmezken, top direkten dışarı çıktı. 12. dakikada ise kaleciyle karşı karşıya kalan Kamara'ya Volkan gol izni vermedi.

FENERBAHÇE OYUNA ORTAK OLDU
Eskişehirspor ilk yarının geri kalanında baskılı oyununu sürdüremeyip giderek oyunu kendi yarı sahasında kabul etti. Fenerbahçe'nin topa daha fazla sahip olması ile başlardaki tempo kademeli olarak azaldı. Fenerbahçe bu yarıda fazla gol girişiminde bulunmayıp, savunmasında açık vermemeye çalışırken, Eskişehirspor'un kontra atağa çıkmasına fırsat vermeyerek istediğini aldı. İlk yarının sonlarında Eskişehirspor 1 pozisyon daha yakalayarak gole yaklaşsa da Volkan yine kalesini gole kapatmayı başardı.

İKİNCİ YARI HIZLI BAŞLADI

İkinci yarının ilk net fırsatından Fenerbahçe, Webo ile yararlanamadı. 47. dakikada Kamerunlu golcünün filelere gönderdiği top, ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı. 51. dakikada ise bu kez Alper Potuk'un attığı gol iptal edilirken, pozisyonda elini kullandığı yönünde görüş belirten maçın hakemi Bülent Yıldırım, Eskişehirsporlu oyuncuyu sarı kartla cezalandırdı.

KALEYİ BULAN İLK ŞUT GOL OLDU

Fenerbahçe, haftaiçinde Lazio ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş mücadelesinde olduğu gibi kaleyi bulan ilk şutunda golle tanıştı. 52. dakikada Cristian Baroni'nin ayağından gelen golle sarı lacivertli ekip skor üstünlüğünü eline aldı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

SALİH UÇAN BU MAÇTA FORMA GİYMEDİ

Aykut Kocaman bu maçta kenardaki oyuncularından Selçuk Şahin, Milos Krasic ve Semih Şentürk'e forma şansı verirken, son haftaların etkili ismi Salih Uçan'a sahaya sürmedi. Kart cezalısı durumuna düşmemesi için Cristian Baroni'nin yerine Selçuk Şahin'i oyuna dahil eden Kocaman, son dakikalarda Pierre Webo'nun yerine Semih Şentük'e görev vererek "Nöbetçi golcü"sünü kazanma girişiminde bulundu.