Wushu Açıklaması

Bayram Akkaya - Romanya'da düzenlenen Avrupa Wushu Şampiyonası'nda Türkiye'yi iki hakem temsil ediyor.

Başkent Bükreş'teki şampiyonada taolu kategorisinde Kocaeli bölgesi hakemlerinden İlhan Koç, qinda kategorisinde ise Manisa bölgesi hakemlerinden Abdulvahit Alagöz görev aldı.

İlhan Koç, AA muhabirine, şampiyonada Türkiye'yi temsil ettiği için gurur duyduğunu söyledi.

Müsabakalar esnasında küçük aksaklıkların olduğunu vurgulayan Koç, "Ruslarda kesinlikle bir taraf tutma var. Rus sporcu yarıştığı zaman olay değişiyor. Biraz daha yüksek puanlar çıkmaya başlıyor. Adaletli, düzgün bir şekilde maçların yürümesi için daha çok hakem olmamız lazım. Allah hepimizin yardımcısı olsun" diye konuştu.

Dünkü mücadelelerde başörtüsüyle yarıştırılan ancak puanlaması yapılmayan milli sporcu Zeynep Akyüz'ün performansında hakem heyetinde yer aldığını ifade eden Koç, genç sporcuya haksızlık olduğunu belirterek, şampiyonanın tamamen Rus hakemlerin güdümünde olduğunu söyledi.

Koç, müsabakada Akyüz'ün performansına puanlama yapılmama olayıyla ilgili şunları kaydetti:

"Dün teknik puan olarak Zeynep Akyüz, 4.80 aldı. Teknik puanların açıklaması yapıldı, ancak genel performans olayında açıklama yapılmadı. Hakemler açmadı. Rus hakem çağırdı, puanların iptal edilmesini istedi. Tahmini genel performans hakemlerinin vereceği puan 4.70 ya da 4.90 olurdu. Çünkü genel performansla teknik örtüşüyor, aynı da olabilir. Zeynep Akyüz'ün alacağı puan 9.50 olması gerekiyor ama maalesef puanlama yapılmadı. Kıza yazık oldu. Olmaması lazım."

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA