Trabzonspor Kupa Öncesi Moral Buldu

Spor Lig’de zor günler geçiren Trabzonspor, Orduspor galibiyetiyle rahat bir nefes alırken Sivasspor ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçı öncesi moral buldu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Orduspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, “Çok zor bir maçtı her iki taraf için de. Kazanmamız gerekiyordu. Biraz daha dikkatli olabilseydik daha farklı kazanabilirdik. Oyundan ziyade kazanmak önemliydi. İlk 15 - 20 dakika kontrolü kaybettik ama sonra baskılı oynama gayreti içinde olduk. Bugün aldığımız 3 puan, içinde bulunduğumuz durum nedeniyle altın bir 3 puandı. Kupadan da iyi bir sonuç alarak taraftarlarımıza bu sezonu bir nebze olsun unutturmak istiyoruz” diye konuştu.

Trabzonspor’un tek golünü atan Halil Altıntop, ise “Gerçekten çok önemli bir 3 puanı kazandığımız düşünüyorum. Haftalardır, aylardır istediğimiz futbolu ortaya koyamıyoruz. Kötü oynuyoruz ama önemli bir 3 puandı. Umarım bu sezonu kazasız belasız atlatırız ve kupada finale kalarak kupayı alırız. Gelecek sezon daha iyi işler yaparız. Bu kadronun daha iyi işler yapacağını umuyorum” dedi.

Bu sezon ortaya koydukları performanstan ötürü sözlerine özür dileyerek başlayan Trabzonspor’un sağ kanat oyuncusu Serkan Balcı, “Bizim açımızdan gerçekten önemli maçtı. Galip gelmekten başka çaremiz yoktu. Kazandığımız için çok mutluyuz. Bütün taraftarımızdan bulunduğumuz durum nedeniyle özür diliyoruz. Tutunacak tek dalımız Türkiye Kupası var ve umarım kupayı getiririz” şeklinde konuştu.

ORDUSPOR CEPHESİ Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, moral sorunu yaşadıklarını ifade ederek, “Takımda şu anda moral sorunu var. İlk yarıları daha iyi oynuyoruz ama gol atmakta sorun çekiyoruz. Pozisyonları kullanamıyoruz. Rakip belli süre boyunca baskı yaptı ve golü buldu. Yaptığımız küçük hatalar pahalıya patlıyor ve hemen golü yiyoruz. Moral dayanıklılığımız pekiyi değil” açıklamasını yaptı.

Orduspor Kaptanı Ali ise Trabzonspor karşısında anlatılması zor bir mağlubiyet aldıklarını aktararak, “Bizim açımızdan anlatılması zor bir mağlubiyet oldu. Maçın hakkının bu olmadığını düşünüyorum. Trabzonspor’u tebrik etmek gerek. İlk 45 dakikada üstündük. Trabzonspor 15 dakikalık baskıyla gölü buldu maalesef. Üzerimizde şanssızlık var. Bunu en yakın zamanda kıracağımızı düşünüyorum. Çünkü iyi oyun sergiliyoruz ve yerimiz burası değil. Umudumuzu kesinlikle yitirmedik. Son haftaya kadar gideceğiz. Çalışmaya devam edip alt sıralardan kurtulmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ordusporlu Umbides , “Aslında zor bir maçtı. İlk 45 dakika iyi oynadık. O yüzden sonuç nedeniyle üzgünüz. Önümüzde zor maçlar var ama elimizden geleni yapacağız” değerlendirmesinde bulundu. GİRAY VE ROMERO’YA 6’ŞAR DİKİŞ Karşılaşmada çarpışan ve hastaneye kaldırılan Romero ve Giray’a dikiş atıldı. Giray’ın başına ve Romero’nun başına 6’şar dikiş atılırken, her iki oyuncuya da beyin tomografisi çekildiği öğrenildi .

Kaynak: İHA