Suriyelilerin Oluşturduğu Takımla Amatör Futbolcular "dostluk Maçı"nda Karşılaştı

Adıyaman'daki Yamanspor amatör futbol takımı, çadır kentte kalan Suriyelilerle dostluk maçı yapıldı.

Valilik ile Adıyaman Taraftarlar Derneği tarafından organize edilen maçta, Suriyeliler ülkelerinin milli formasını giydi.

Amatör futbolcuların yanı sıra CHP İl Başkanı Bilal Doğan ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez'in de forma giydiği maç, çadır kentte barınan Suriyelilerin 6-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı.

Vali Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, Suriyelileri 6 aydır misafir ettiklerini, bugüne kadar onlara yönelik çeşitli sosyal etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Son olarak dostluk maçında bir araya geldiklerini ifade eden Demirtaş, "Bugün dostluk kazandı, barış kazandı. Kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğimiz için zaman zaman bu tür şeylerin yapılması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Demirtaş, çadır kentte etkinlik yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Dimez de Suriyeliler için siyaseti unuttuklarını belirterek, maçla birlik ve beraberliği güçlendireceklerini söyledi.

Suriye'deki olayların bir an evvel bitmesini temenni eden Dimez, şöyle konuştu:

"Tarihin Türk milletine yüklediği misyona uygun olarak Suriye'de Esed zulümünden kaçarak ülkemize sığınan bu insanlara elimizden geldiğince kucak açıyor, yardım ediyor, yanlarında oluyoruz. Buradan bütün dünyaya, Birleşmiş Milletler'e seslenmek istiyorum. Her fırsatta insan haklarından bahseden toplumlara burası bir ders olmalı."

CHP İl Başkanı Doğan ise barış, huzur ve hoşgörünün hakim olduğu Adıyaman'ın sadece Türkiye'ye değil dünyaya örnek olacak bir kent olduğunu belirtti.

Yaklaşık 10 bin Suriyeli misafiri ağırladıklarını ifade eden Doğan, "Adıyamanspor Taraftarlar Derneği ve Valiliğin organize ettiği dostluk karşılaşması, onları sahiplendiğimizin göstergesi ve bir dostluk mesajı" diye konuştu.

Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Veli Gürgah

Yayıncı: Sevil Çelik

Kaynak: AA